MANAGEMENTUL BATERIEI UNUI UPS

iunie 10, 2009 at 10:54 am Lasă un comentariu

Socomec UPS cunoaste punctele tari si forte ale solutiilor de stocare disponibile pe piata. Pentru a atinge standarde inalte de disponibilitate si un CTE (Costul Total de Exploatare) scazut, au fost dezvoltate monitorizarea si managementul bateriei si alternative la acumulatorii traditionali
Surse de alimentare

Managementul bateriei

Disponibilitatea bateriei depinde de cateva variabile: Temperatura ambientului de lucrul, numarul ciclurilor de descarcare si incarcare de aceea fiind important sa fie introduse sisteme de management ale bateriilor pentru a limita impactul lor asupra cilcului de viata al UPS-ului

Imbatranirea premature cauzeaza:
Coroziunea: supraincarcarea bateriei sau temperatura de lucru ridicata1
Sulfatarea: voltaj de reincarcare scazut sau timp lung de stocare
Pasivizarea: cicluri de descarcare/reincarcare frecvente cu scaderea semnificativa a capacitatii.
EBS (sistemul expert de monitorizare a bateriei) realizeaza reincarcarea bateriei printr-o tehnologie inovativa ce creste semnificativ viata acesteia.
Elementele cheie ale sistemului sunt :
 Un algoritm adaptabil ce selecteaza automat metoda de reincarcare in concordanta cu conditiile de mediu si starea bateriei
 Eliminarea supraincarcarii in timpul ciclului de mentinere, ce accelereaza coroziunea placilor pozitive.
 Izolarea bateriei fata de bus’ul DC, prin separarea caii de incarcare din redresor, fiind eliminata Imbatranirea prematura cauzata  de riplul rezidual de la nivelul puntii redresoare..
 Managementul diferitelor tipuri de baterii: etanse , deschise si nickel cadmium.
 Calcularea in timp real a timpului de back-up ramas.
 Test periodic al bateriei pentru monitorizarea eficientei bateriei si pentru programarea unei intretineri preventive si/sau unei remediere in cazul unor situatii anormale.
Verificarea Starii Bateriei (BHC) monitorizeaza si optimizeaza capacitatea bateriei cu scopul de a maximiza disponibilitatea ulterioara. Sistemul colecteaza masurarile pentru detectarea timpurie a blocurilor slabite. BHC actioneaza in interactiune cu facilitatile incarcatorului si intreprinde automat actiuni corective pentru optimizarea capacitatii celulelor bateriei. In asociere cu ecranul grafic digital, el ofera o privire de ansamblu corecta a starii bateriei si informeaza utilizatorul daca va fi necesara planificarea unei interventii preventive de intretinere pentru a maximiza fiabilitatea sistemului

 Monitorizarea permanenta
BHC raporteaza despre sanatatea bateriei utilizatorului
Integrarea intr-un UPS tip DELPHYS (versiunea MP si MX), facilitatea BHC realizeaza monitorizarea si o analiza extinsa a parametrilor bateriei (curent per string, voltaj pe bloc si temperaturile ambientului).
Analiza parametrilor, statisticile de operare si alarmele sunt afisate pe un  ecranul grafic digital.
BHC poate fi conectat la intranet si ofera acces de la statii de lucru aflate in alte locatii.
 Optimizarea timpului de viata a bateriei
BHC opereaza in interactiune directa cu sistemul de reincarcare al bateriei (EBS)
In cazul unei variatii de caracteristici la nivelul celulei bateriei, incarcatorul adapteaza automat parametrii de reincarcare. O astfel de actiune corectiva vizeaza obtinerea omogenitatii in comportamentul celulelor si de aceea conduce la cresterea timpului de viata al bateriei.
 Rapid, eficient si interventia la tinta
BHC localizeaza individual blocurile slabite
Functiile BHC analizeaza comportamentul fiecarui bloc sau fiecarei celula a bateriei. El semnaleaza posibilele problemei cu scopul de a asigura informatia necesara pentru intretinerea preventiva rapida si eficienta.
Elementele de cu probleme sunt semnalate in rosu pe ecranul grafic digital al UPS-ului. Vizualizarea tuturor problemelor aparute la nivel de bloc sau celula permite programarea intretinerii preventive si reducerea costurilor de intretinere.

Testele realizate de SOCOMEC UPS pe cateva tipuri si producatori de baterii si anii de experienta au aratat ca viata bateriei poate fi crescuta cu pana la 30% prin utilizarea sistemelor EBS si BHC comparativ cu managementul traditional al bateriei.

Sursa: Ghidelectric.ro

Entry filed under: Produse. Tags: , .

UPS | SOLUTII DE ELECTROALIMENTARE BAZATE PE UPS-uri PENTRU MEDII INDUSTRIALE UPS | SISTEMUL DE STOCARE A ENERGIEI

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iunie 2009
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930