UPS | SISTEMUL DE STOCARE A ENERGIEI

iunie 10, 2009 at 11:07 am Lasă un comentariu

Instalarea unui Sistem de Energie Neintreruptibila – Uninterruptible Power Supply (UPS) este o solutie care asigura protectia necesara. Totusi, performanta UPS-ului depinde mult de fiabilitatea sistemului sau integrat de stocare a energiei. Bateria este  componenta cea mai slaba in multe cazuri. Acesta este motivul pentru care Socomec a integrat o solutie alternativa prin ultimele generatii de ups’ri tip  DELPHYS MP si DELPHYS MX (60 kVA pana la 500kVA).
Conceptul se bazeaza pe un inovativ si foarte compact sistem de stocare a energiei Kinetic VSS+DC.  Kinetic VSS+DC reprezinta un DC Flywheel Power System ce furnizeaza energie  DC stabila, fiabila, conducind la o mentenanta scazuta si viata crescuta pentru sistemele UPS. Utilizat ca un inlocuitor sau supliment al bateriei, sistemul Flywheel VSS+DC imbunatateste fiabilitatea UPS-ului  si reduce costul ciclului de viata global.

El ofera o solutie ideala pentru:
• Protectia imediata si comleta
Integrat intr-un sistem DELPHYS MP sau MX, VSS+DC poate oferi timp pentru un shutdown controlat si ofera protectia impotriva a mai mult de 99.5% din perturbarile de energie.
• Protectie imediata la pornirea generatorului.
VSS+DC furnizeaza timp de suficient de back-up pentru ca generatoarele standby sa intre in regimpe si sa preia furnizarea de energie in timpul intreruperilor pe termen lung.
• Extinderea vietii bateriei
In paralel cu bateriile, sistemul Flywheel furnizeaza protectie pentru baterie prin preluarea virfurilor de sarcina si conservarea bateriei pentru perturbatiile mai lungi. Prin urmare, acest lucru creste fiabilitatea bateriei prin reducerea ciclurilor scurte si frecvente.

Energia unui astfel de sistem  este furnizata de o volanta tip dinam de mare viteza  (55000 RPM) conectat la bus’ul DC al gamei DELPHYS. El furnizeaza instantaneu energia catre invertor necesara pentru a stabiliza tensiunea in timpul perturbatiilor sau a caderilor de tensiune scurte.
Sistemul Flywheel poate elimina in intregime necesitatea bateriilor prin furnizarea de energie suficienta pentru intreruperile de scurta durata sau pana cand un generator intra functiune. O singura unitate VSS+DC furnizeaza pentru seria de UPS  Delphys suficienta energie si capacitate pentru a suporta incarcari de pana la 190 kW pentru 12 sec. Unitati multiple VSS+DC montate in paralele in cadrul aceluiasi UPS furnizeaza energie mai mare si/sau protectie de mai lunga durata. Unitatile VSS+DC pot fi puse in paralel fara restrictie pentru a furniza energie pentruputeri de pina  800 kVA timp de pana la 20 secunde si mai mult.
 
• Foarte compact,  usor de instalat si caracterizat prin eficienta maxima.
o Dimensiunile (amprenta la sol) si greutatea sunt mici pentru un sistem atat de puternic
o Solutia cu UPS de 190 kW poate incapea intr-un spatiu de 0.53 m2 avand o greutate de aprox 500 kg.
o Pierderile in modul stand by sunt mai mici de 300W, cea mai ridicata eficienta (>99.8% tipic).

Sistemul Flywheel permite ani de functionare fara intretinere. Sistemul are un singur grup  rotativ format din volant, ax si rotor. Deoarece intregul grup rotativ este sutinut de campuri magnetice si nu are nici un contact deci zero frecare, nu este necesara intretinere. Tot pentru reducerea frecarilor si marirea eficientei, VSS+DC Flywheel utilizeaza un sistem intern, integrat de vacuumare ce nu necesita intretinere pentru intreaga viata a sistemului (peste 20 ani).
UPS-urile Delphys ce au integrat acest sistem reprezinta o solutie ideala furnizand putere instantaneu si fara poluare. Utilizat in loc de baterii, el imbunatateste fiabilitatea globala a UPS-ului si reduce costul ciclului de viata pe o perioada de 15 ani la peste 70% cu o atractiva Recuperare a Investitiei.

Surse de alimentare
Avantaje
• Cel mai scazut cost de operare si intretinere
o NU este necesara intretinere sau inlocuire lagarelor
o Nu este necesara intretinerea sau inlocuirea pompei de vacuum
• Cea mai ridicata eficienta (>99.8% tipic)
• Cea mai putin zgomotoasa operare 45dB(A)
• Cea mai usoara instalare 590kg
• Inexistenta materialelor periculoase
• Cea mai lunga perioada de garantie din industrie: 5 ani
• Gama larga de operare a temperaturii
• 1/10 este raportul consumului de energie standby fata de produsele competitoare

Beneficiile cheie ale Consumatorului
• Fiabilitate mai ridicata a  UPS-ului
• Cost al ciclului de viata mai scazut
• Echipament nepoluant
• Timp de viata lung

Sursa: Ghidelectric.ro

Entry filed under: Produse. Tags: , .

MANAGEMENTUL BATERIEI UNUI UPS UPS NETYS RT | Surse de alimentare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iunie 2009
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

%d blogeri au apreciat: