Hidroelectrica a inaugurat Hidrocentrala Lotru-Ciunget

martie 2, 2011 at 11:50 am Un comentariu

Producatorul de electricitate de stat Hidroelectrica a inaugurat vineri finalizarea lucrarilor de retehnologizare ale Hidrocentralei Lotru-Ciunget (jud. Valcea), cea mai complexa amenajare hidroenergetica din Romania, investitie de 88 mil. euro.

In luna ianuarie 2007, Hidroelectrica a incheiat un contract pentru retehnologizarea echipamentelor ale centralei Lotru cu consortiul Voith-Siemens-Austria (in prezent Voith Hidro), scrie Bloombiz.

Contractul a fost finantat prin Banca Mondiala, printr-un credit care a acoperit aproximativ 75% din valoarea lucrarilor, diferenta fiind suportata de Hidroelectrica din surse proprii.

Contractul de retehnologizare a intrat in vigoare in aprilie 2007.

Principalele lucrari cuprinse in proiectul de retehnologizare au presupus retehnologizarea hidroagregatelor 1,2 si 3, inlocuirea sistemului de ventialtie si climatizare din centrala subterana, inlocuirea instalatiilor electrice, reabilitarea vanelor sferice si a vanelor fluture, precum si instalarea unui nou sistem de protectii, comanda, control si monitorizare.

In urma acestei investitii, echipamente din hidrocentrala Lotru-Ciunget au obtinut un nou ciclu de viata de cel putin 30 de ani, randamentul celor trei grupuri a crescut si a fost redus impactul asupra mediului.

In prezent, centrala Lotru-Ciunget a revenit cu intreaga sa capacitate instalata de 510 MW in Sistemul Energetic National, scrie Bloombiz.

Amenajarea hidroenergetica are o larga raspandire teritoriala si valorifica debitele bazinului hidrografic al raului Lotru, cat si debitele captate din bazinele invecinate: Lotrioara, Raul Vadului, Jietul, Galbenul si ale afluentilor Oltului inferior intre Oltet si Horezu.

Centrala hidroelectrica Lutru-Ciunget a fost pusa in functiune in anul 1972 si este echipata cu trei hidroagregate de cate 170 MW fiecare.

Hidroelectrica este cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie electrica din Romania.

Compania a acoperit anul trecut aproape 30% din productia de energie electrica a tarii si foloseste ca sursa regenerabila de energie apa.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si are peste 5.000 angajati.

Sursa: Bloombiz

Entry filed under: Echipamente Electrice, Energie, Energie electrica. Tags: , .

Emerson isi mareste productia in Romania, la Cluj ABB a economisit 3 miliarde USD prin programul de control al costurilor

Un comentariu Add your own

  • 1. tina  |  mai 5, 2011 la 6:44 pm

    sunt in clasa a 8-a ar trebui sa am asta in manual din moment ce facem geografia romanie este foarte interesant

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

martie 2011
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d blogeri au apreciat: