UE nu acorda prea multa atentie transporturilor aeriene verzi

iulie 10, 2012 at 1:55 pm Lasă un comentariu

Companiile aeriene acuza UE de neglijenta in aplicarea normelor ecologice de trafic aerian. Industria aviatiei europene se afla intr-o crestere lenta si se confrunta cu costuri mari ale combustibilului.

Companiile aeriene sunt nemultumite de ritmul lent în care se renunța la sistemul național de control al traficului aerian în favoarea blocurilor regionale, schimbare ce ar trebui sa fie finalizata pâna la sfârșitul anului 2012. Acestea sustin ca exista câteva guverne, printre care se numara și cel al Germaniei și al Franței, ca nu-și îndeplinesc obligațiile din cadrul inițiativei UE „Un singur cer european” (Single European Sky – SES).

Deoarece industria aviației europene se afla într-o creștere lenta și se confrunta cu costuri mari ale combustibilului, companiile aeriene cer Comisiei Europene și liderilor UE ca decembrie 2012 sa ramâna termenul limita pentru crearea a noua „blocuri funcționale de spațiu aerian”, propuse înca din 2004.

„Cea mai mare parte a statelor membre ale Uniunii Europene nu-și respecta angajamentele,” a declarat furios Christoph Franz, directorul executiv al companiei Lufthansa, într-un discurs ținut la sfârșitul lunii mai în cadrul Asociației Companiilor Aeriene Europene.

Organizațiile de ecologie au aprobat eforturile de a pune capat controlului separat al traficului aerian de-al lungul frontierelor naționale. Controlul centralizat ar limita emisiile nocive, considera activiștii de mediu.

Guvernele Uniunii Europene, alaturi de Bosnia, Croația, Norvegia și Elveția, trebuie sa coopereze pentru formarea unor grupuri regionale în cadrul carora se vor stabili cele noua „blocuri functionale de spatiu aerian”.

Entry filed under: Energie verde. Tags: .

Productia de energie verde din ce in ce mai mare Romania a primit acordul CE pentru alocarea certificatelor verzi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iulie 2012
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d blogeri au apreciat: