CEZ retehnologizeaza sistemul hidroenergetic de langa Resita

iulie 9, 2012 at 5:59 pm Lasă un comentariu

Modernizarea completa a sistemului hidroenergetic din proprietatea TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ in Romania, a demarat vineri, 06 iulie, si se estimeaza ca va fi finalizata in al doilea semestru al anului 2013.

Potrivit ultimelor statistici, capacitatea totala instalata a sistemul hidroenergetic din judetul Caraș-Severin este de aproximativ 18 MW. Capacitatea instalata actuala a fiecarei microhidrocentrale este de pâna la 10 MW. Modernizarea completa a instalațiilor de producție de energie hidro reprezinta unul dintre obiectivele principale de afaceri pe termen mediu ale Grupului CEZ în România și va fi realizata sub antreprenoriatul general al companiei Hydropol, în baza unui contract „la cheie”. Procesul de retehnologizare va consta în construcții civile (baraje, canale) și înlocuirea tuturor echipamentelor existente (turbine, generatoare, statii de transformare etc.) cu echipamente noi, de ultima generație. În urma retehnologizarii, CEZ își propune sa obțina o capacitate totala instalata a sistemului hidroenergetic din proprietatea sa de peste 20 MW. Finalizarea procesului este estimata sa aiba loc în cea de-a doua jumatate a anului 2013.

Retehnologizarea sistemului hidroenergetic presupune oprirea producției pe perioada lucrarilor aferente. Acest lucru influențeaza în mod pozitiv turismul local, întrucât lacurile aferente amenajarii hidro (Gozna, Secu, Valiug, Timiș, Trei Ape) își vor menține nivelul natural, ramânând un punct de atracție pentru turiști. În luna decembrie 2010 CEZ a achiziționat în proporție de 100% acțiunile companiei TMH Hydroenergy Power, urmând o perioada de finalizare a tranzacției și îndeplinire a demersurilor legale de preluare. La începutul lunii iunie 2011 toate aceste condiții au fost îndeplinite, TMK Hydroenergy Power devenind parte a Grupului CEZ în România.

Entry filed under: Energie electrica. Tags: .

Cand vor avea loc urmatoarele scumpiri la gaz si energie Hidroelectrica vrea cresterea cu 74% a pretului la energia vanduta prin contracte reglementate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iulie 2012
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d blogeri au apreciat: