Acord moldo-roman de colaborare in domeniul reglementarii energetice

iulie 5, 2012 at 12:32 pm Lasă un comentariu

Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica (ANRE) a semnat un Protocol de colaborare cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei din Romania.

Principalele directii de cooperare, stipulate în acest document, sunt asigurarea unui schimb reciproc de date, informatii si documente legate de aplicarea legislatiei europene în domeniul producerii de energie electrica si gazelor naturale, informeaza Serviciul de presa al ANRE.

Partile s-au angajat sa organizeze întâlniri periodice, în scopul identificarii si selectarii problemelor importante care apar pe pietele reglementate. Cele doua autoritati vor acorda consultanta în domenii de interes comun, vor colabora în vederea îmbunatatirii cadrului legislativ în vigoare, existent între cele doua tari, dar si în vederea identificarii si punerii în aplicare a celor mai bune practici de reglementare în domeniul energiei electrice si gazelor naturale.

În acest context, Directorului general al ANRE, Victor Parlicov, a declarat ca România a parcurs deja calea de ajustare a legislatiei la cadrul european de reglementare si în acest proces a învatat multe lectii pe care ar fi bine sa le preluam si sa le adaptam la experienta noastra. România, printre primele tari din regiune, a reusit sa creeze un model de piata de energie functional, a trecut cu succes de la un sistem de piata reglementat în totalitate la un model de piata, bazat pe o concurenta acerba între furnizori – model spre care tindem si noi în contextul liberalizarii pietelor energetice, a mai spus Victor Parlicov.

De notat ca ANRE a desfasurat în ultimii ani programe de parteneriat în domeniul reglementarii energetice cu alte doua organizatii importante, precum Asociatia Regionala a Reglementatorilor de Energie (ERRA) si Asociatia Nationala a Comisiilor de Reglementare a Utilitatilor Publice din SUA (NARUC).

Entry filed under: Energie electrica. Tags: , .

Pe ultima suta de metri, ultimele standuri disponibile la IEAS! O echipa de studenti romani participa la Formula Student

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iulie 2012
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d blogeri au apreciat: