Studentii romani au creat un robot de 100 puncte

iulie 3, 2012 at 7:35 pm Lasă un comentariu

Studentii din Sibiu ne dovedesc ca sunt fruntasi in proiectarea si crearea de roboti. Sunt ani buni deja de cand ne-am obisnuit ca studentii din Sibiu sa se claseze pe primul loc in campionatul national de roboti.

Sapte studenti ai Facultatii de Inginerie „Hermann Oberth” din Sibiu au reusit sa creeze un robot. Nu unul de nota 10, ci unul de nota 100, daca e sa ne luam dupa cele peste 100 de puncte pe care le–a acumulat în concursul european de robotica „Eurobot” 2012.

Noua echipe s-au înscris în competitia nationala gazduita de universitatea sibiana, iar concursul a fost câstigat de Technocrats, echipa a Facultatii de Inginerie „Hermann Oberth”. 65 de puncte a acumulat robotul creat de studentii Stefan Muntean – anul III Mecatronica, Andrei Klein – anul III Calcu­latoare, Mihaela Sima – anul III Electronica, Victor Badea – anul III Calculatoare, Mihai Stefanescu – anul III Calculatoare, Alexandru Vinerean – anul III Mecatronica, Madalina Stoia – anul III Calculatoare, sub îndrumarea profesorului Laurean Bogdan.

Technocrats, Ac Mecs si Like a Box sunt cele trei echipe care au intrat în competitia europeana Eurobot, alaturi de alte 230 de echipe. Technocrats a avut meciuri cu echipe din Belgia, Elvetia, Franta si Rusia, cel mai bun scor înregistrându-l în disputa cu echipa belgiana Cmos: 30-6. Mai trebuie spus ca toate meciurile au fost sustinute cu echipe clasate pe locurile I si II în campionatele nationale, ba mai mult în cel de-al patrulea meci sibienii au avut drept adversar echipa RCVA, cea care avea sa câstige Eurobot 2012. Tehnocrats a realizat cel mai mare punctaj dintre echipele românesti prezente la campionatul din Franta si s-a clasat pe locul 17 în topul final Eurobot..

Entry filed under: Descoperiri. Tags: , .

Romania atrage investitori in energie regenerabila E.ON a finalizat modernizarea retelei de distributie de la Ruginoasa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iulie 2012
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d blogeri au apreciat: