Nu-ti lasa masina la indemana hotilor

iunie 28, 2012 at 1:34 pm Lasă un comentariu

Campania – Nu-ti lasa masina la indemana hotilor – se desfasoara pe perioada iulie – septembrie 2012, la nivel national, cu scopul de a preveni furtul de si din autoturisme.

Groupama Asigurari impreuna cu Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române desfasoara in perioada iulie – septembrie 2012, la nivel national, campania de prevenire a furturilor de si din autoturisme „NU-TI LASA MASINA LA ÎNDEMÂNA HOTILOR!”.

Scopul campaniei este de a informa populatia cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor de si din autoturisme. Aceasta se înscrie în prioritatea nationala „Prevenirea furturilor” si abordeaza unul dintre genurile de infractionalitate care au un aport important la situatia operativa. Acest nou demers reprezinta o continuare a protocolului de colaborare initiat în 2011 între Inspectoratul General al Politiei Române si Groupama Asigurari S.A. la lansarea campaniei „Fii precaut, hotii nu dorm!

Sfaturi pentru a preveni furturile de autoturisme:

La coborârea din autoturism, scoateti cheia din contact, chiar daca veti lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lasate în contact dureaza doar câteva SECUNDE. Daca obisnuiti sa parcati autoturismul în curte sau garaj, nu lasati cheile în contact atunci când coborâti pentru deschiderea portilor.

Certificatul de înmatriculare si cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie pastrate în acesta. În cazul unui furt, asiguratorul CASCO nu va despagubeste daca nu prezentati cele doua documente în original si ambele chei ale autoturismului.

Parcati autoturismul astfel încât sa fie vizibil din locuinta dumneavoastra si pe cât posibil în locuri iluminate si cât mai circulate.

Montati un sistem de alarma antifurt, de cele mai multe ori costa mai putin decât paguba suferita în urma unui furt. Schimbati imediat sistemele de siguranta ale autoturismului, daca ati pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia.

Anuntati imediat Politia daca v-au disparut placutele cu numarul de înmatriculare ale vehiculului.

La autoturismele prevazute din fabricatie cu sisteme electronice de siguranta, este recomandat sa montati un sistem alternativ care sa blocheze functionarea autoturismului. Acest sistem suplimentar trebuie sa NU FIE CONTROLAT de computerul de bord.

Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea masinii în cazul în care aceasta este sustrasa. Sistemul trebuie sa fie monitorizat de o firma de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras apelati Politia pentru localizare si deplasare în zona în care se afla acesta.

Utilizarea marcajelor permanente de tip lac ultraviolet si gravura în sticla descurajeaza hotii. Acestea se pot face atât la vedere, pe geamuri si portiere, dar si în locuri ascunse, cunoscute doar de proprietar.

În situatia în care ati devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plati o suma de bani în schimbul recuperarii, nu va angajati în acest schimb pe cont propriu.

Apelati la politistii specializati, care vor actiona profesionist pentru recuperarea autoturismului si prinderea autorilor. În caz contrar, riscati atât pierderea banilor, cât si sa nu recuperati autoturismul.

Sfaturi pentru a preveni furturile din autoturisme:

Nu lasati la vedere, în interiorul masinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genti, borsete, aparatura electronica, etc.) chiar daca lipsiți pentru scurt timp.

În statiile de alimentare cu carburanti, pe timpul achitarii contravalorii combustibilului, actionati sistemul de închidere a usilor.

Pe perioada deplasarii cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) actionati sistemul de închidere al usilor (astfel veti evita sa fiti deposedati la semafor de geanta ce se afla în interiorul masinii). Când parasiti autoturismul, geamurile trebuie sa fie întotdeauna închise complet.

Pe toate rotile autoturismului fixati dispozitive antifurt. Inscriptionati numarul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte usor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de catre hoti.

Atunci când parasiti autoturismul si actionati închiderea centralizata, asigurati-va ca portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizata, chiar daca pare ca telecomanda a activat-o.

Pentru eventuale reparatii, nu va adresati atelierelor neautorizate sau mesterilor ocazionali. Se pot face mulaje dupa chei sau puteti ramâne fara componente care functionau foarte bine.

Entry filed under: Evenimente. Tags: , .

Dispozitivul care citeste gandurile ar putea deveni realitate Avion alimentat exclusiv cu energie solara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iunie 2012
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

%d blogeri au apreciat: