Chirurg premiat la Salonul de Inventica 2012

iunie 27, 2012 at 1:36 pm Lasă un comentariu

Dan Sabau, medic sef la Sectia Clinica Chirurgie II, la Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, a primit medalia de aur la Salonul Inventica 2012, pentru prototipul – Dispozitiv pentru aspiratia chistului hidatic hepatic sau a celui de ovar

Prof.univ.dr. Dan Sabau a primit medalia de aur la Salonul de inventica 2012 pentru prototipul „Dispozitiv pentru aspiratia chistului hidatic hepatic sau a celui de ovar”.  Cea de-a 16-a editie a Salonului Cercetarii, Inventicii si Transferului Tehnologic INVENTICA 2012 a avut loc în perioada 13-15 iunie, la Iasi. Inventia medicului sibian a a fost apreciata de un juriu international, format din specialisti din Marea Britanie, Croatia, Ucraina, Spania, Iran, Malaesia, Coreea de Sud, Rusia si România. Pe langa medalia de aur chirurgul a primit si „o diploma de recunoastere a înaltei contributii stiintifice aduse în cadrul evenimentului”.

„Acest premiu ma onoreaza si reprezinta o încununare a eforturilor sistematice pe care le-am facut pentru dezvoltarea unor astfel de aparate. Mai mult, este un mare câstig de imagine pentru Sibiu si pentru medicina din acest oras, întrucât demonstreaza ca exista preocupare pentru dezvoltarea tehnicilor medicale, în folosul pacientilor”, a declarat dr. Dan Sabau. „De altfel, trecutul, prezentul si viitorul medicinei înseamna inovatie, iar prin inovatie a crescut eficienta actului medical”, a mai adaugat acesta. Salonul Inventica este una dintre cele mai prestigioase competitii de acest tip, „o olimpiada a spiritului inventiv”, dupa cum spun organizatorii. Competitia a fost organizata de Institutul National de Inventica, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi si Societatea Inventatorilor Români din Iasi, si a adus laolalta numerosi cercetatori din universitati si institute de cercetare românesti si internationale.

Entry filed under: Evenimente. Tags: , .

Supraimpozitare a profiturilor din energie Retehnologizarea statiei de 110 KV de la Oesti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iunie 2012
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

%d blogeri au apreciat: