Circa 70% dintre companiile din industrie au programe de management energetic

iunie 28, 2011 at 10:24 am Lasă un comentariu

Energiile conventionale, bazate pe combustibilii fosili (carbune, petrol si gaze naturale), limitate in timp si poluante, vor face loc tot mai mult energiilor alternative.

Potrivit datelor Green Business Index (GBI 2011), la 67% dintre companiile respondente din sectorul Industrie/ Productie exista implementat un program de management energetic, scrie Green-report.

Programele investitionale pentru proiecte de eficienta energetica reprezinta teoretic trecerea de la intentii la fapte. La ambele categorii, 65% dintre companii au declarat ca au programe de investitii pentru reducerea consumului de energie electrica, a emisiilor poluante sau modernizarea si inlocuirea echipamentelor consumatoare ineficiente.

De asemenea, pentru introducerea surselor regenerabile de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice, turbine eoliene etc.) au raspuns 11% dintre companiile care activeaza in Industrie/Productie si 22% dintre cele din sectorul Servicii/Comert. Doar 2% dintre companiile respondente, din ambele domenii de activitate, au in program cogenerarea/trigenerarea, scrie Green-report.

In sectorul Industrie/Productie, 83% de companii au un responsabil energetic, dar nu in cadrul unui departament special. In privinta existentei unui audit energetic la nivelul companiei, 44% nu au deloc, iar 6% au raspuns afirmativ, acesta fiind mai vechi de 2 ani.Tot in sectorul Industrie/Productie, toate companiile considera ca infrastructura (post de transformare, bransament electric) de distributie a energiei electrice este eficienta.

Spre deosebire de atitudinea fata de consumul de apa, companiile au o deschidere mai larga in sensibilizarea si implicarea angajatilor in rationalizarea consumurilor de energie electrica, peste 90% din ele raspund afirmativ.

Pentru pastrarea constanta a factorului de putere (in vederea reducerii costurilor cu energia reactiva), 39% dintre respondenti nu au montate baterii de condensatoare, iar restul de 61% au, dar vechimea acestora este mai mare de 5 ani. Peste 80% dintre companii au UPS-uri pentru procesele sensibile la fluctuatiile parametrilor energiei electrice ( 89% din Industrie/ Productie si 81% din Servicii/Comert).

Intr-o proportie asemanatoare, companiile respondente considera ca nu au probleme legate de asigurarea continua si pastrarea constanta ale parametrilor calitativi ai energiei electrice (tensiune si frecventa). Rezultatele acestui raport au fost generate din chestionarea companiilor inscrise in Green Business Index.

Sursa: Green-report

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , , .

GE Energy lanseaza incarcatorul pentru vehicule electrice WattStation EnergoBit a sustinut Proiectiile de Gala la zece ani de TIFF

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iunie 2011
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

%d blogeri au apreciat: