Electromagnetica, companie romaneasca profitabila pe timp de criza

aprilie 20, 2011 at 11:13 am Lasă un comentariu

Electromagnetica, prima companie romaneasca din domeniul energetic, a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 474.017.495 lei si un profit net de 26.270.469 lei.

Compania isi mentine traiectoria ascedenta a profitabilitatii, chiar si in anii de criza. In 2008 si 2009 profitul Electromagnetica a crescut cu 24% si respectiv 50%, pana la 19 milioane lei, respectiv 28.4 milioane lei. Actiunile Electromagnetica au inregistrat anul trecut o crestere de peste 70% pe piata RASDAQ, iar la inceputul lui 2011 au mai castigat 7.2 %, informeaza Comunicatemedia.ro

In timp ce competitori cu traditie au disparut de pe piata sau se mentin cu greu, Electromagnetica a reusit sa-si reorienteze strategia de business in conformitate cu tendintele actuale ale pietei de energie, din care detine o cota de 3%.

Cu o istorie de peste 80 de ani in domeniul telecomunicatiilor, Electromagnetica se concentreaza in prezent pe productia de energie verde si dezvoltarea corpurilor de iluminat LED. Compania are in plan sa investeasca intre 8 si 10 milioane de euro in productia de energie verde, atat din surse proprii, cat si din fonduri europene. In 2010, 1,8 milioane de euro din cifra investita au fost obtinuti prin atragerea de fonduri europene.
Compania detine un portofoliu de 10 microhidrocentrale, situate pe raul Suceava, cu o putere instalata de peste 5 MW. Electromagnetica urmareste sa atinga o productie de energie in banda de 10-12 MW.
Ne propunem sa investim mai mult in productia de energie electrica din surse regenerabile si sa crestem cantitatea de energie furnizata. O alta divizie foarte importanta pentru noi in acest moment este cea de LED-uri, produse orientate catre protejarea mediului, prin consumul redus de energie electrica. In acelasi timp, vom continua sa investim in tehnologii de executie a matritelor, a echipamentelor de injectie de mase plastice si retehnologizarea periodica a liniilor de productie actuale, a declarat Eugen Scheusan, Director General Electromagnetica.

Activitatea Electromagnetica include productie de echipamente destinate infrastructurii de cale ferata, echipamente de masurare si distributie de energie electrica, subansambluri auto, matrite, echipamente militare, dar si productie de energie electrica din surse regenerabile. Pe de alta parte, din 2002 Electromagnetica este si furnizor de energie electrica pentru consumatori eligibili ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei). Peste 67% din produsele industriale realizate de Electromagnetica se indreapta catre export.
Despre Electromagnetica

Fondata in 1930, Electromagnetica este primul producator de aparate telefonice si centrale telefonice din Romania. In 1990, devine societate pe actiuni, iar din 1996 implementeaza Sistemul de Management al Calitatii, devenind astfel a cincea firma din Romania certificata AEROQ. Doi ani mai tarziu, compania obtine atestarea RENEL pentru furnizarea de produse si servicii catre regie. In 1999, are loc privatizarea Electromagnetica. Din 2004, societatea implementeaza Sistemul de Management de Mediu. In urmatorii doi ani obtine licenta de producator de energie electrica din surse regenerabile, iar incepand de anul trecut proiecteaza si realizeaza primele corpuri de iluminat LED, o noua tehnologie care duce la economisirea de energie electrica.

Sursa: Comunicatemedia.ro

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: , , .

Romania poate atrage 10 mld. € in energie verde ICPE-CA a fost premiat la Salonul International de Inventii de la Geneva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

aprilie 2011
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

%d blogeri au apreciat: