Schneider Electric anunta achizitia Summit Energy Services Inc.

martie 30, 2011 at 3:00 pm Lasă un comentariu

Schneider Electric, specialistul global in managementul energiei, a anuntat semnarea unui acord pentru preluarea Summit Energy Services Inc., lider in domeniul achizitiilor externalizate de energie si servicii de durabilitate pentru companii din domeniul industrial, comercial si institutional.

Compania Summit Energy ofera clientilor sai servicii de achizitii de energie, de gestionare a riscurilor, de cunoastere a pietei, de gestionare a datelor si consultanta in durabilitate. In prezent are peste 350 de angajati in cele 11 birouri internationale din Europa si America de Nord si dezvolta proiecte in peste 90 de tari. Summit Energy este o afacere cu o crestere rapida si se asteapta sa genereze vanzari de aproximativ 65 de milioane de dolari pentru anul in curs, cu o marja EBITA superioara fata de media Schneider Electric.

Summit Energy aduce companiei Schneider Electric urmatoarele avantaje:
– O platforma principala de servicii orientate catre client, cu doua decenii de pozitionare strategica de succes a clientilor cu privire la contractarea de energie, raportare si consum.
– O echipa foarte experimentata, cu abilitati multilingvistice si expertiza in energie si sustenabilitate
– Pozitia de lider in solutii de energie si de raportare a durabilitatii prin intermediul platformei online (dashboarDView), care permite societatilor sa obtina o intelegere completa a costurilor si utilizarii ecologice a energiei.
– Analize de management al riscului si modelarea proceselor pentru aplicatii gestionate de jucatori globali din domeniul energiei

Summit Energy a construit de-a lungul anilor relatii pe termen lung cu clientii pe baza puterii sale de a oferi valoare si sprijin prin personal calificat. Summit Energy va reprezenta o completare excelenta a serviciilor Schneider Electric in domeniul auditurilor energetice, monitorizarii si solutiilor de eficienta energetica.

Chris Curtis, Senior vicepresedinte executiv Schneider Electric, America de Nord, a declarat: ” Achizitia companiei Summit Energy ne permite sa ne extindem serviciile de gestionare a energiei si a portofoliului de solutii, oferind clientilor posibilitatea de a gestiona si de a-si optimiza consumul de energie de la aprovizionare pana la consum, tinand cont de tendinta de crestere a  consumului de energie si de dezvoltarea capacitatii de raportare online. 

”Prin asocierea cu Schneider Electric, vom putea sa oferim serviciul unic Summit clientilor Schneider Electric”, a spus Steve Wilhite, Presedinte si CEO in cadrul Summit Energy. ”In ultimii ani am investit foarte mult in oameni si in tehnologie pentru a le oferi clientilor nostri servicii competitive. In combinarea punctelor noastre forte cu resursele oferite de Schneider Electric, compania Summit Energy va fi chiar mai bine pozitionata pentru a directiona clientii catre o energie durabila si eficienta din perspectiva costurilor.”

Pretul total de achizitie net de lichiditati si datorii a fost de 268 milioane dolari (~ 190 milioane de euro), sub rezerva anumitor ajustari. Finalizarea tranzactiei este conditionata de reglementarea aprobarilor si conditiilor obisnuite de inchidere. Se asteapta ca aceasta achizitie sa creasca castigurile pe actiune incepand din primul an si sa satisfaca criteriile de profit utilizate in 2014.

Sursa: Comunicat de presa

Entry filed under: Energie. Tags: , .

Siemens vrea sa vanda actiuni la divizia de echipamente de iluminat Osram GE cumpara o companie franceza de echipamente electrice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

martie 2011
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d blogeri au apreciat: