Gewiss continua strategia de precautie in abordarea pietei

martie 21, 2011 at 6:11 pm Lasă un comentariu

Compania italiana Gewiss, specializata in productia de sisteme si componente pentru instalatii electrice de joasa tensiune, a raportat, pentru primele 9 luni din 2010, o cifra de afaceri in crestere cu 11% fata de perioada similara a anului anterior, pana la nivelul de 228 de milioane de euro.

In acelasi interval, profitul a fost de 37,9 milioane de euro, in crestere cu 17%. O analiza a structurii livrarilor indica ponderi de 69,7% pe segmentul energetic, 23,6% pe cel al produselor de larg consum si de 6,7% pe cel al corpurilor de iluminat. Din punct de vedere geografic, cele mai multe dintre sortimentele fabricate (53%) au fost livrate in Italia, 35,2% in celelalte state din Europa si 11,8% in alte regiuni ale lumii, scrie AgendaConstructorilor.

Revigorarea a fost destul de lenta inregistrata pe piata de produse electrotehnice in prima jumatate a anului trecut, fiind stimulata de accelerarea tendintei ascendente din trimestrul al treilea, cand s-a consemnat o reluare accentuata a schimburilor internationale. Cu toate acestea, fenomenul a fost urmat imediat de reaparitia unor semnale puternice indicand cresterea gradului de instabilitate a pietelor. Sporirea cotatiei la materiile prime si materialele, coroborata cu nivelul scazut al consumului privat, limitarea investitiilor publice si situatia nefavorabila pe piata muncii au dus la aparitia acestor rezultate negative.

Criza din industria constructiilor si cea a lichiditatilor din sectorul privat au afectat puternic investitiile, care, in intervalul 2008 – 2010, s-au contractat in Italia cu 17%. Avand in vedere aceste aspecte, va fi mentinuta strategia de precautie si se va pune un accent deosebit pe rigurozitatea actiunilor, pentru a face fata in mod optim competitiei acerbe, tensiunilor aplicate asupra eficientei si reducerilor previzibile ale investitiilor din sectorul electrotehnic.

Sursa: AgendaConstructiilor

Entry filed under: Echipamente Electrice. Tags: , .

Materiale polimerice performante pentru energetica nucleara Centrala fotovoltaica de 30 de milioane de euro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

martie 2011
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d blogeri au apreciat: