Luca D’Agnese noul country manager Enel Romania

martie 11, 2011 at 11:31 am Lasă un comentariu

Grupul energetic italian Enel, devenit prin intermediul proceselor de privatizare cel mai mare jucator din domeniul distributiei de energie electrica, are de la inceputul acestui an un nou country manager in persoana lui Luca D’Agnese.

Acesta il inlocuieste din functie pe Claudio Zito, care a fost numit la conducerea operatiunilor Enel in mai 2009.

„Adunarea Generala a Actionarilor Enel Romania a aprobat in data de 9 martie numirea lui Luca D’Agnese in functia de country manager si presedinte al Enel Romania. El va prelua aceleasi functii si responsabilitati detinute anterior de domnul Claudio Zito care, conform planificarii, si-a incheiat mandatul”, au declarat reprezentantii Enel Romania, potrivit Ziarul Financiar.

D’Agnese are 46 de ani si inainte de a veni in Romania a lucrat in mai multe companii active in domeniul energetic atat pe partea de producere a electricitatii din surse regenerabile, cat si in ceea ce priveste transportul de energie electrica.

Enel a intrat pe piata locala in 2005 cand a cumparat la pachet doua filiale ale Electrica, respectiv Electrica Banat si Electrica Dobrogea. Pasul major in ceea ce priveste dezvoltarea operatiunilor pe plan local a insemnat insa preluarea Electrica Muntenia Sud, cea mai valoroasa companie de distributie si furnizare a energiei electrice care alimenteaza Capitala. Dincolo de aceste achizitii, Enel s-a implicat in mai multe proiecte de producere a energiei electrice. Pana in prezent, italienii au finalizat doua parcuri eoliene in Dobrogea cu o capacitate cumulata de 64 MW, ceea ce ar putea reprezenta investitii de peste 100 de milioane de euro, tinand cont de faptul ca pretul pentru un MW instalat variaza intre 1,5 si 1,8 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Tot pe partea de productie a energiei electrice, Enel a ramas implicat in construirea reactoarelor 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda, un proiect cu o valoare de circa 4 miliarde de euro. In acest proiect, Enel mai lucreaza cu ArcelorMittal Romania si cu statul roman reprezentat prin Nuclear­electrica, dupa ce CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) si GDF SUEZ (grup franco-belgian) au decis sa se retraga.

„In Romania, Enel s-a angajat sa devina un jucator integrat pe piata energiei si este implicat in mai multe proiecte de generare, in domeniul energiei nucleare si al energiei eoliene”, au mai precizat reprezentantii Enel.

Potrivit celor mai recente informatii disponibile, Enel a inregistrat in Romania venituri de 850 de milioane de euro la finalul anului 2009, in crestere cu 20% fata de exercitiul financiar anterior.

Sursa: Ziarul Financiar

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: , .

Electromagnetica va putea distribui divindente in valoare de 3 mil lei Automated Test Summit 2011

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

martie 2011
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d blogeri au apreciat: