Cresterea constanta a pietei romanesti de GPL ii incurajeaza pe producatori sa investeasca in servicii integrate de automatizare

februarie 22, 2011 at 2:02 pm Lasă un comentariu

Potrivit Asociatiei Europene GPL (gaz petrolier lichefiat), autoritatea reprezentativa a industriei GPL la nivel european, consumul de energie pe piata europeana creste cu aproximativ 8% de la an la an, iar ritmul se va accelera dupa 2030.

Specialistii din cadrul Asociatiei estimeaza ca pana in 2030 GPL-ul isi va dubla cota de consum din totalul energiei consumate la nivel european. Trendul ascendent al pietei se reflecta si asupra furnizorilor de echipamente dedicate industriei de GPL.

Si in Romania consumul de GPL a inregistrat o crestere constanta in ultimii cinci ani, echivalenta cu o crestere totala de 115% sau cu o rata anuala de crestere de aproximativ 12%. Drept urmare furnizorii romani de servicii integrate de automatizare pentru sectorul de GPL ar putea sa-si extinda gama de servicii pentru a preintampina cererile de pe piata, incluzand in oferta solutii complete de modernizare a sistemelor de masura si automatizare, menite sa imbunatateasca performanta echipamentelor si sa creasca durata de viata a produselor.
“Pentru o serie de rafinarii si distribuitori mari de GPL din Romania precum Petrom, Petrom GPL, Rafo Onesti sau Butan Gas, am furnizat de-a lungul timpului toate echipamentele necesare pentru automatizarea operatiunilor de incarcare GPL, de la skiduri de masura fiscale pana la solutii complete de control si monitorizare a proceselor”, declara Ion Andronache, presedintele companiei romanesti Syscom 18, unul dintre liderii nationali in sectorul de automatizari industriale. La finalul anului 2010 Syscom 18 a finalizat un proiect important, implementand sistemul de control pentru cea mai moderna statie de stocare si imbuteliere GPL din Europa de Sud-Est, apartinand Butan Gas. Syscom 18 a fost integrator de sistem, implementand sistemul de gestiune rezervoare, platformele de cantarire, supravegherea video, alte sisteme specifice. “Echipa tehnica Syscom 18 a avut o contributie esentiala la demararea si la buna finalizare a proiectului investitional”, a declarat Mircea Pintilie, directorul tehnic al Butan Gas Romania.

Tot in 2010 Syscom 18 a produs, instalat si a pus in functiune doua skiduri fiscale de masura GPL, de mari dimensiuni, pentru Petrom. Compania romaneasca de automatizari industriale si sisteme de masura va fi prezenta la Congresul anual al Asociatiei Europene GPL care se va desfasura anul acesta la Bucuresti, intre 22 si 24 iunie. Lideri ai industriei si factori de decizie politici din Europa si din lume vor evidentia principalele provocari si oportunitati din sectorul GPL intr-un context energetic european aflat in schimbare rapida.

Sursa: Syscom 18

Entry filed under: Automatizari, Echipamente Electrice. Tags: , .

Legrand: Cifra de afaceri s-a majorat cu 8,7% Saulo Spaolanse este noul Country President Schneider Electric Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

februarie 2011
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

%d blogeri au apreciat: