ABB a castigat comenzi in valoare de 24 milioane USD in domeniul energetic pentru un proiect in Romania

ianuarie 18, 2011 at 3:59 pm Lasă un comentariu

ABB a castigat comenzi in valoare de 24 milioane USD in domeniul energetic pentru un proiect in Romania. Noua statie va conecta un parc eolian de 700 MW la reteaua nationala de transport al energiei.

ABB, grupul lider in domeniile energetic si al automatizarilor, a castigat comenzi in valoare de 24 milioane USD in vederea construirii unei noi statii care sa transforme energia provenita de la un parc eolian de 700 MW si sa o integreze in cadrul retelei nationale de transport al energiei. Comenzile au fost primite in trimestrul patru al anului 2010 din partea Transelectrica – Compania Nationala de Transport al Energiei si a unui consortiu format din patru companii europene.

Statia de 400 kV cu izolatie in aer (AIS) va fi amplasata in regiunea Tulcea, pe malul Dunarii. In cadrul contractului la cheie, ABB este responsabila pentru proiectare, inginerie, furnizarea echipamentelor necesare si punerea in functiune a statiei.

Echipamentele principale care vor fi livrate in cadrul acestui proiect vor include o gama de echipamente de comutatie, transformatoare de putere, transformatoare de masura, echipamente pentru control si protectie, cat si un sistem de automatizare pentru statii de tip IEC 61850 care va facilita comunicarea cu statia.

 “Acesta este inca un exemplu despre modul in care tehnologia ABB ajuta la integrarea energiei curate, regenerabile in cadrul retelelor de transport al energiei”, a spus Oleg Aleinikov, seful departamentului ABB pentru statii electrice, parte a Diviziei Sisteme Energetice. “Statia va asigura cresterea disponibilitatii de energie si consolidarea fiabilitatii retelei electrice”.

Consortiul care finanteaza proiectul se afla sub coordonarea companiei Verbund din Austria, care este compania mama a Alpha Wind si CAS Regenerabile, doi dintre membrii consortiului. Alti parteneri sunt Beta Wind din Romania si Land Power Inergia din Italia.

ABB este lider in tehnologiile energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor si industriei sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul ABB opereaza in aproximativ 100 de tari, avand in jur de 117000 angajati.

Sursa: ABB

Entry filed under: Automatizari. Tags: , , , , , .

Siemens: Majorari ale vanzarilor in 2010 ENERGOBIT va prelua compania Elm Electromontaj Cluj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

ianuarie 2011
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d blogeri au apreciat: