Seminar de instruire pentru reprezentantii sectorului energetic din cele 11 tari CSI

decembrie 6, 2010 at 12:08 pm Lasă un comentariu

Sub egida Ministerului Economiei, in calitatea sa de autoritate de reglementare in domeniul energeticii, in perioada 9-10 decembrie 2010, va avea loc un seminar de instruire pentru functionarii implicati in activitatile de standardizare si specializati in echipamente de inalta si joasa tensiune din cele unsprezece tari (CSI) partenere : Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Kazahstan, Kargazstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan, scrie Interlic.md.

Potrivit liderului de proiect, Jean-Claude Gourdon, lipsa de standarde armonizate, normele si practicile in ceea ce priveste echipamentele utilizate in sectorul energiei electrice, a fost identificata in numeroase studii si analize drept unul dintre principalele obstacole in calea unei cooperari mai stranse intre pietele de energie electrica din UE si tarile partenere.

Spectrul de discutii din cadrul seminarului va fi axat pe subiectul celor 2 categorii de standarde pilot de tensiune inalta si joasa : EN 50160 (2007) si EN 50341-1 (2001), alese de tarile partenere pentru a face schimb de experienta in armonizarea acestora scrie Interlic.md.

Seminarul, organizat in cadrul proiectului INOGATE „ Armonizarea standardelor in sectorul electro-energetic”, este finantat de Comisia Europeana si realizat de catre Consiliul European de Standardizare in colaborare cu Consiliul european de Standardizare in domeniul electrotehnic si organismelor de standardizare din Franta, Spania si Marea Britanie.

Sarcina de baza a evenimentului consta in realizarea, prin instruire si schimb de experienta, a progreselor in armonizarea standardelor sectorului energetic din CSI cu standardele internationale pentru a imbunatati perspectivele de integrarea ulterioara a pietei energetice in cadrul regiunii si Uniunii Europene..

Potrivit ME, proiectul INOGATE „Harmonization of Gas and Oil Technical Standards & Practices in Eastern Europe and the Caucasus”, infiintat in anul 1995 este un program international de energie de cooperare intre Uniunea Europeana (UE), Turcia si tarile din CSI, cu exceptia statelor baltice si Federatia Rusa. Obiectivul principal al proiectului este armonizarea standardelor nationale, aplicabile petrolului si gazelor naturale ale tarilor beneficiare, cu standardele europene si internationale.

Sursa: Interlic.md

Entry filed under: Evenimente. Tags: , .

Putem folosi energia gratis? Cata energie produce si consuma Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

decembrie 2010
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d blogeri au apreciat: