ABB a finalizat proiectul de modernizare a statiei 220/110/20 kV Gheorgheni

noiembrie 26, 2010 at 5:05 pm Lasă un comentariu

Solutiile ABB de ultima generatie utilizate asigura eficienta energetica, siguranta in exploatare si continuitate in alimentarea cu energie electric a consumatorilor.

Bucuresti, Nov. 26, 2010 – ABB in Romania a finalizat in luna octombrie lucrarile de modernizare pentru statia de transport si distributie a energiei electrice 220/110/20 kV Gheorgheni, al carei beneficiar este Transelectrica SA – Sucursala de Transport Sibiu.

Statia Gheorgheni reprezinta unica statie de injectie din cadrul retelei de transport a Transelectrica SA in reteaua de 110kV in judetul Harghita, ea alimentand intregul judet  in conditii normale de exploatare. In noua sa formula modernizata, statia 220/110/20 kV Gheorgheni are capacitatea de a alimenta pana la trei judete limitrofe, in eventualitatea indisponibilitatii unor echipamente din statiile invecinate.

ABB in Romania a fost antreprenorul general al proiectului, purtand responsabilitatea pentru intreaga derulare a lucrarilor: proiectare, furnizarea sau modernizarea  echipamentelor si sistemelor de protectie si control, lucrarile de constructii-montaj si punerea in functiune a statiei.

“Tehnologia de ultima ora, cat si conceptul inovator aplicat  la modernizarea statiei 220/110/20 kV Gheorgheni, ilustreaza preocuparea ABB de a oferi clientilor sai solutii eficiente din punct de vedere  energetic, in vederea alimentarii consumatorilor cu energie de calitate, in conditii de maxima siguranta”. – a spus Peter Simon, Country Manager pentru ABB in Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Proiectul de modernizare,  care a fost realizat cu tehnologie ABB de ultima generatie, a vizat inlocuirea echipamentelor primare din statiile de 20 kV, 110 kV si respectiv 220 kV; modernizarea sistemelor de protectii numerice cu realizarea unei instalatii ABB pentru protectia barelor de 110kV; realizarea in statia de 220 kV a unei noi instalatii de teleprotectie de tip ABB, pe axul 220 kV Fantanele-Gheorgheni-Stejaru si modernizarea sistemului SCADA pentru comanda si controlul statiei, care permite tele-conducerea si functionarea acesteia  fara personal permanent de exploatare.

Caracteristicile statiilor realizate de ABB sunt inalta fiabilitate a sistemelor, usurinta in exploatare, costuri reduse de mentenanta precum si beneficii asupra protectiei mediului inconjurator. Astfel, atat echipamentele primare utilizate cat si sistemele complexe de protectie si automatizare ABB utilizate confera statiei Gheorgheni o maxima siguranta si continuitate in alimentarea consumatorilor cu energie electrica de calitate, avand in acelasi timp pierderi tehnologice extrem de reduse.

Subcontractorii cu care ABB a colaborat la acest proiect au fost companiile Tractebel Engineering SA, ELM Electromontaj Cluj SA, DACOM Impex  SRL, Elster Rometrics, SMART SA – Sucursala Sibiu.

ABB este lider in tehnologiile energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor si industriei sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul ABB opereaza in aproximativ 100 de tari, avand peste 117.000 angajati.

Entry filed under: Automatizari. Tags: , , , .

Fermentator de biomasa pentru generare de energie Putem folosi energia gratis?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

noiembrie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

%d blogeri au apreciat: