Consumatorii vor fi informati in privinta surselor din care este produsa electricitatea

noiembrie 22, 2010 at 12:53 pm Lasă un comentariu

Consumatorii de energie vor fi informati cu privire la sursele din care este produsa electricitatea pe care o primesc de la furnizori, masura fiind inclusa intr-un proiect hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei, citat de Mediafax.

Hotararea de guvern, aflata in dezbatere publica, vizeaza aprobarea unui regulament de emitere si urmarire a garantiilor de origine pentru energia produsa din surse regenerabile, scrie Green-Report.

”Proiectul de act normativ are un impact social pozitiv, deoarece consumatorii sunt informati cu privire la mixul de combustibil din care a fost produsa energia electrica achizitionata de furnizorul cu care a incheiat contract de furnizare. Este posibil ca un consumator sa aleaga un furnizor si pe criteriul mixului de combustibil utilizat la producerea energiei, avand in vedere posibilitatea exceptarii de la plata accizei pentru energia produsa din surse regenerabile”, se arata in nota de fundamentare a hotararii de guvern.

Garantiile de origine, care vor fi acordate de (Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Energetica) ANRE, au rolul de a informa consumatorul final de energie in privinta surselor din care este produsa electricitatea pe care o consuma, precum si pentru a fi exceptat de la plata accizei pentru energia produsa din surse regenerabile, scrie Green-Report.

De asemenea, aceste garantii de origine vor contine informatii sursa din care a fost produsa energia electrica, data si locul producerii sau puterea instalata a unitatii.

Sursa: Green-Report

Entry filed under: Energie. Tags: , .

Microprocesoare care reduc consumul de curent cu 50% Schneider Electric Romania sustine programul de eficientizare Apa Nova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

noiembrie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

%d blogeri au apreciat: