Danfoss sponsor principal al Summit-ul Mondial cu privire la problemele Climatice

noiembrie 11, 2010 at 1:12 pm Lasă un comentariu

Danfoss se va angaja activ in cea mai mare conferinta de afaceri pe durata COP16 pentru a aborda potentialul imens neexploatat a solutiilor eficiente energetic existente.

In acest scop, Danfoss este „gold sponsor-ul” conferintei, mai numita si Summit-ul Mondial cu privire la problemele Climatice, scrie Tehnicainstalatiilor.

Summit-ul Mondial cu privire la problemele Climatice (The World Climate Summit) va avea loc in paralel cu urmatoarea conferinta a Natiunilor Unite privind schimbarile climatice, COP16, in Cancun, Mexic, in perioada 4-5 decembrie. Conferinta va reuni cei mai influenti lideri din domeniul afacerilor, guvernelor si din domeniul financiar, cu scopul de a accelera gasirea de solutii la schimbarile climatice.

Dl. Niels B. Christiansen, Danfoss President si CEO, afirma:
“Tehnologiile existente pot reduce deja cantitatea de dioxid de carbon cu cateva miliarde de tone, daca acestea ar fi folosite la capacitatea lor maxima. Intrebarea este cum putem exploata acest potential imens. Credem ca o parte din raspunsul la aceasta intrebare este o mai mare implicare a factorilor de decizie pentru asigurarea unui cadru adecvat tehnologiilor eficiente energetic. In afara de aceasta, credem de asemenea, ca este necesara imbunatatirea cooperarii intre diferite sectoare si industrii, pentru a se crea solutii integrate”.

In prezent, Danfoss detine o gama larga de solutii tehnologice care economisesc energie in cladiri, in cadrul proceselor industriale si in aplicatii pentru depozitarea alimentelor peste tot in lume, scrie Tehnicainstalatiilor.

O utilizare mai mare de astfel de solutii ar putea economisi miliarde de tone de CO2 si a ajuta la lupta impotriva schimbarilor climatice. Pentru a exemplifica, un convertizor de frecventa care regleaza motoare electrice economiseste jumatate din cantitatea de energie, in cadrul diverselor aplicatii. Cu toate acestea doar 8% din toate motoare electrice din intreaga lume sunt reglate cu ajutorul convertizoarelor de frecventa.

Accentul principal la Summit-ul Mondial cu privire la schimbarile climatice va fi pe modalitatile de implementare si adaptare a solutiilor pentru atingerea obiectivelor regionale si globale pentru 2020. Dl. Niels B. Christiansen va participa la dezbateri si workshop-uri privind eficienta energetica pentru a discuta modul in care acest lucru poate fi realizat.

Summit-ul Mondial cu privire la schimbarile climatice a fost lansat oficial la o receptie din New York pe 21 septembrie. Printre participanti s-au numarat Richard Branson, fondator al Virgin Group si Dan Kammen, consilier pe probleme climatice al administratiei Barack Obama.

*(COP 16= conferinta Natiunilor Unite cu privire la schimbarile climatice)

Sursa: Newsletter tehnica instalatiilor

Entry filed under: Evenimente. Tags: , , .

Fondurile Europene impulsioneaza aplicatiile SCADA in sectorul romanesc de apa Va asteptam la RENEXPO® South-East Europe Bucharest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

noiembrie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

%d blogeri au apreciat: