Sistem de iluminare ce permite reducerea consumului de energie

octombrie 11, 2010 at 12:04 pm Lasă un comentariu

Edilii Brasovului intentioneaza sa transforme orasul,in primul -smart city- din Romania, prin realizarea unei platforme de gestionare integrata a serviciilor de iluminat public, control al traficului rutier si supraveghere video stradala.

Primul pas in acest sens il constituie un nou sistem de telegestiune a iluminatului public, realizat de firma Flash Lighting Services SA, care detine monopolul asupra acestui domeniu la Brasov. Prezentat drept „premiera nationala si chiar europeana”, sistemul consta intr-o serie de echipamente de inalta tehnologie conectate la reteaua de iluminat existenta, prin care se realizeaza atat gestionarea optima a consumului de curent electric, cat si localizarea instantanee a oricarei defectiuni, fluctuatii si intreruperi, precum si a eventualelor furturi de energie electrica, scrie Gandul.info.

Experimentat timp de 4 luni de zile pe un tronson de numai 97 de stalpi ai retelei de iluminat public din cartierul Astra, noul sistem de telegestiune a iluminatului public – al carui principal atu este o reducere de pana la 35% a consumului de energie electrica pe timpul noptii, fara afectarea vizibilitatii pentru soferi si pietoni – a permis in acest interval o economie de 6 megawati/ora.

Ceea ce, calculat la nivelul intregii retele de iluminat public a urbei de sub Tampa, de circa 18.000 de becuri, inseamna o economie anuala de peste 3.200 megawati/ora. Potrivit specialistilor de la Flash Lighting, extinderea sistemului la intreg Brasovul, simultan cu implementarea celorlalte componente amintite ale platformei „smart city”, va costa municipalitatea brasoveana circa 2 milioane de euro, investitia urmand a fi amortizata in cel mult patru ani, gratie amintitei reduceri cu 35% a consumului nocturn de curent electric, scrie Gandul.info.

Sursa: Gandul.info

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: , .

Avantajele folosirii unei pompe de caldura GE Intelligent Platforms: Proficy® HMI/SCADA – CIMPLICITY™

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

octombrie 2010
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d blogeri au apreciat: