80% din incendiile in cladiri sunt provocate de echipamente electrice

octombrie 6, 2010 at 3:49 pm Lasă un comentariu

In prezent, piata sistemelor de securitate la incendiu se confrunta cu multe probleme, atat din cauza lacunelor legislative, a diferitelor acte normative cu dispozitii contradictorii emise de diferite autoritati publice sau chiar a unor prevederi ce nu respecta normele Uniunii Europene (speculate rapid si eficient de catre firmele neprofesioniste), cat si datorita birocratiei specifice ministerelor de resort.  Peste 80% din incendiile din Romania au cauze de natura electrica, sustin organizatorii targului International Electric and Automation Show (IEAS). Pentru utilizatori, cauzele concrete inseamna cabluri, prize necorespunzatoare, electricieni neprofesionisti sau neglijenti, precum si alte motive, minore in fapt. Cauza dramelor produse de incendii este, de fapt, una singura: astazi, in Romania nu exista reglementari si mecanisme de control eficiente care sa reduca pericolele si riscurile utilizarii de echipamente electrice, scrie Agenda Constructiilor.

Firmele romanesti care activeaza pe segmentul securitatii la incendiu intampina numeroase probleme, datorate contextului specific mediului de afaceri romanesc, atat general, cat si propriu domeniului specific de activitate. “Aceste nereguli sunt mult mai serioase si greu de rezolvat , din cauza modificarii continue a reglementarilor de piata (fiscale si tehnice), precum si a lipsei de coerenta si bunavointa a majoritatii organismelor administratiei de stat”, a declarat arh. Horia Nicolescu, vicepresedinte al Asociatiei Pentru Securitate la Incendiu (ASI). Conform reprezentantilor ASI, pentru rezolvarea acestor dificultati se apeleaza mereu la metoda sesizarilor si a dialogului cu autoritatile din domeniu.

Companiile mari si cei care administreaza cladiri de interes public sunt dispuse sa aplice solutii de calitate in ceea ce priveste siguranta la incendiu. Acest lucru trebuie sa se raporteze strict la o comparatie intre costurile unei sigurante reale si eficiente la foc versus pagubele provocate de un potential incendiu (care pot fi umane sau materiale), scrie Agenda Constructiilor.

Din pacate, mai exista, inca, o serie de factori nerelationati direct cu securitatea la incendiu.

Sursa: Agenda Constructiilor

Entry filed under: Echipamente Electrice. Tags: , .

APC by Schneider Electric obtine un premiu pentru inovatie Tigara electronica, o inventie pentru sanatatea noastra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

octombrie 2010
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d blogeri au apreciat: