Bosch isi extinde gama senzorilor de fum

septembrie 2, 2010 at 12:48 pm Lasă un comentariu

Bosch anunta faptul ca, la inceputul lunii septembrie, isi extinde gama de senzori de fum seria 420 cu trei noi variante de ultima generatie, care detecteaza cele mai mici particule de fum si permit avertizarea si mai rapida in caz de incendii. 

Mai mult, Bosch este prezent in Romania si cu sistemul de evacuare de urgenta Praesideo, primul echipament de adresare publica si evacuare vocala in caz de urgenta, certificat EN54-16 si ISO7240-16 de catre TÜV, organizatia germana independenta pentru calitate si siguranta, una dintre cele mai importante autoritati europene in domeniul tehnic, scrie bosch.com.ro.

“Cand vorbim despre siguranta persoanelor si a bunurilor, orice secunda este importanta si nu trebuie facut niciun compromis. Cu mai mult de 80 de ani de experienta in acest domeniu, Bosch doreste sa ofere sisteme de detectie si avertizare sigure si fiabile. Din acest motiv, investim anual peste 10 la suta din cifra de afaceri in cercetarea si dezvoltarea sistemelor de securitate. Cand vorbim de solutii de incendiu, este vital raspunsul rapid al echipamentelor in cazul aparitiei unui eveniment neplacut, iar rata scazuta a alarmelor false contribuie decisiv la cresterea increderii in eficacitatea sistemelor. Bosch ofera o garantie standard de 3 ani pentru toate echipamentele, ceea ce contribuie si mai mult la sporirera increderii clientilor nostri in produsele Bosch’’, a afirmat Bogdan Alexandru, Director regional de vanzari Bosch Security Systems Romania.

Cand vine vorba de detectorii de incendiu, principalele calitati pe care specialistii Bosch pun accent sunt fiabilitatea si precizia in detectarea incendiilor. Este vorba inclusiv de capacitatea de a detecta incendiile inca din stadiile incipiente, dar si de a functiona in toate conditiile de mediu. Astfel, detectorii de incendiu Bosch incorporeaza capacitati sofisticate de procesare a semnalelor, optimizate pentru fiecare aplicatie in parte. Detectorii seria 420 de la Bosch utilizeaza o combinatie de senzori optici, de temperatura si de CO care sporeste semnificativ performantele in conditii critice de mediu. Astfel, algoritmii incorporati si procesului de comparare a tiparelor de alarma permit senzorilor de incendiu Bosch sa obtina un nivel de acuratete inalt in detectarea incendiilor. Seria 420 de la Bosch cuprinde patru tipuri de detectori: optic, termic, optic-termic si optic-termic-chimic, cu nivel de sensibilitate reglabil in trepte, pentru compatibilitate la conditiile de mediu ale incaperii, potrivit bosch.com.ro.

In septembrie 2010, Bosch anunta faptul ca isi extinde gama de detectori de fum seria 420 cu trei noi variante care permit detectia celei mai mici particule de fum. Noile variante de detectori functioneaza cu tehnologia unica Dual Ray, care presupune folosirea unui senzor optic dual, ce se bazeaza pe scanarea densitatii fumului si a particulelor de fum cu ajutorul a doua LED-uri cu frecvente de unda diferite (infrarosu si blue light). Acest lucru confera stabilitate si precizie de detectie mai mare, deoarece se face diferenta intre detectia particulelor de fum si alte particule cauzatoare de alarme false, precum particulele de praf sau abur. Senzorii seria 420 cu tehnologie Dual Ray detecteza orice tip de foc conform standardelor internatioanle de securitate EN54-7, de la foc deschis de lemn (TF1), foc mocnit de lemn (TF2), foc mocnit vizibil de bumbac (TF3), foc de mase plastice (TF4), pana la foc de lichide cu temperatura scazuta si fum negru (TF8). De asemenea, detectorii Bosch sunt conformi cu standardul de calitate german VdS, care certifica performantele ridicate ale produselor.

Bosch Security Systems este prezent pe piata din Romania inca din anul 2005, fiind cunoscut pentru ca ofera sisteme integrate cu solutii complete de securitate pentru gestionarea situatiilor de urgenta, de la detectia si alarmarea personalului cu privirea la eveniment, pana la evacuarea organizata si in siguranta a persoanelor aflate intr-o cladire. Evacuarea unui numar mare de persoane dispersate pe arii largi in cadrul aceleiasi cladiri sau grup de cladiri impune existenta unui sistem dedicat de alarmare vocala in caz de pericol si existenta unei structuri de personal dedicate indrumarii si salvarii acestor persoane. Astfel, Bosch ofera pe piata din Romania sistemul Praesideo, primul echipament de adresare publica si evacuare vocala in caz de urgenta, certificat EN54-16 si ISO7240-16 de catre TÜV, organizatia germana independenta pentru calitate si siguranta – una dintre cele mai importante autoritati europene in domeniul tehnic. Bosch Praesideo este primul sistem de sonorizare complet digital din lume, menit adresarii publice si evacuarii de urgenta. Extinderea ariei de functionalitate a sistemului Praesideo este reflectata si de indicatorii noi pentru status-ul sistemului pe zone, care arata eventualele erori ale echipamentului sau ale cablarii individual pe fiecare sector in parte, cand intr-o anumita locatie este oprita transmisia.

Sursa: bosch.com.ro

Entry filed under: Produse. Tags: , .

Electroputere Shoping Center APC by Schneider Electric infiinteaza o noua divizie interna, specializata in software pentru centre de date

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

septembrie 2010
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

%d blogeri au apreciat: