Forclum ofera o solutie de economisire de energie in cladiri

septembrie 1, 2010 at 11:38 am Un comentariu

Noul sediu al societatii Forclum, filiala a grupului Eiffage (Franta), prezinta particularitatea de a consuma doar 69 kWh/mp/an, adica cu 50% mai putin decat conventionalele cladiri de birouri.

Condusa de seful lucrarii „Eiffage Immobilier”, aceasta este prima operatiune etichetata „BBC Effinergie in Ile de France”.

Imobilul „Le Volta” este o cladire in forma de „U” cu o gradina in centru, compusa din 5 niveluri parter si 3 niveluri subsol. Dispune de o terasa „verde” pe acoperis, cu panouri fotovoltaice. Fatadele de pe partea estica si vestica a cladirii sunt constituite dintr-un strat dublu cu vid de aer, de 1 metru lungime, iar celelalte parti ale cladirii sunt constituie din accesorii din aluminiu, sticla, panouri din compozite de aluminiu. Cladirea are o suprafata utila de 7.000 mp, cu 775 mp spatiu verde, pentru un teren de 2.536 mp, scrie ro.instalbiz.com.

Cladirea a fost conceputa in spiritul adaptabilitatii totale : posibila compartimentare a imobilului, pe orizontala si verticala, prin jumatati de plansee. Palierul central permite controlul  independent de acces a celor doua jumatati de plansee. Structura de beton este prevazuta cu usi mari si un minim de poli in planul fatadei, permitand compartimentarea si posibilitatea de modificare a amenajarilor interioare. Podelele si plafoanele false permit trasarea si modificarea cu usurinta a retelelor electrice de joasa tensiune.

Imobilul este echipat cu un sistem BMS, de gestionare a cladirii (Building Management System), care controleaza ansamblul de sisteme de incalzire, climatizare, echipamente tehnice si jaluze de pe ambele fatade ale cladirii, scrie ro.instalbiz.com.

Grupul CIAT a oferit un sistem de productie de energie, centralele de tratare aer si de confort. Instalatia se bazeaza in principal pe 2 grupuri frigorifice Dynaciat de 300 KW, cu EE1 ≥ 3,50 si pompe cu debit variabil.

Birourile sunt tratate de 5 centrale de tratare aer AirTech, cu dublu flux, cu sistem de recuperare energie (S = 22.000 mc/h; R = 16.000 mc/h). Centralele sunt destinate reinnoirii aerului in interiorul cladirilor, prin aport de aer proaspat din exterior. CIAT raspunde astfel la problema calitatii aerului intr-o cladire.

Pentru a asigura o mai buna eficienta energetica, ele sunt echipate cu recuperatoare cu placi, tip „contra curent”, pe fluxul de aer introdus, pentru a optimiza schimbul termic cu aerul vechi evacuat. Fluxul de aer proaspa introdus va avea un traseu opus celui evacuat, asigurand un randament de 61% in recuperarea de energie. Reglarea aerului proaspat este controlata de un senzor de dioxid de carbon iar debitul de aer este de 1400/540 mc/h.

In cele din urma, sunt 322 de unitati de confort Coadis Slim HEE, care servesc la difuzarea aerului rece si cald in diferite birouri. Unitatea Coadis a fost special dezvoltata pentru a raspunde exigentelor de lucru care necesita un nivel de zgomot scazut. Ea a fost studiata pentru plafoane false subtiri, la presiuni disponibile inalte.

Sursa: ro.instalbiz.com

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , .

Simpozion Automotive 2010 Romania pierde 1 miliard de euro anual din cauza furtului de energie

Un comentariu Add your own

  • 1. TeknoFm  |  august 28, 2012 la 1:35 pm

    Panourile fotovoltaice reprezinta o investitie intr-un viitor mai bun, mai confortabil.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

septembrie 2010
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

%d blogeri au apreciat: