Diminuari ale vanzarilor de tehnologii pentru automatizari

august 30, 2010 at 12:07 pm Lasă un comentariu

Producatorul de tehnologii pentru automatizari ABB, cu sediul central in Houston – Texas, a comunicat rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea din 2010, care indica o diminuare cu 4% a veniturilor, pana la nivelul de 7,57 miliarde USD.

Cu toate acestea, comenzile s-au majorat cu 5% in perioada analizata, ajungand la 7,66 miliarde USD. Conform declaratiilor reprezentantilor concernului, cererea de produse industriale a continuat sa se imbunatateasca in ultimele luni, reflectand o revigorare economica in toate regiunile. Astfel, interesul investitorilor s-a concentrat inspre imbunatatirea productivitatii si a eficientei activitatii proprii. Cu toate acestea, cheltuielile de capital de mare amploare, orientate spre constructia de mari capacitati de productie, raman si in continuare la un nivel scazut, scrie Agendaconstructiilor. 

Din punct de vedere al structurii regionale a vanzarilor, s-a constatat o majorare importanta in Orientul Mijlociu si Asia (+27%), datorata, mai ales, sporirii activitatii in industria extractiva. De asemenea, comenzile au crescut cu 7% in Europa de Vest, iar in Asia cu un ritm asemanator, sustinut de cererea puternica formata in sectorul de automatizari. In SUA s-a remarcat o majorare a interesului pentru produsele din gama automatizarilor de tip discret (+52%). Principalele masuri luate pentru stabilizarea situatiei au fost constituite de reducerea costurilor, implementarea unui program dur de economisire, consolidarea fluxurilor de numerar si imbunatatirea managementului.

Pentru urmatoarea perioada se estimeaza incadrarea pe un trend ascendent, considerandu-se ca punctul minim a fost atins, mai ales in ceea ce priveste produsele cu un ciclu scurt de exploatare. In ceea ce priveste celelalte sortimente, situatia este eterogena, depasirea recesiunii fiind in stricta dependenta de fondurile pentru investitii disponibile in bugetele principalilor parteneri.   

Sursa: Agendaconstructiilor

Entry filed under: Automatizari. Tags: , .

NI LabVIEW 2010 optimizeaza capacitatea compilatorului pentru a asigura o executie mai rapida a codurilor AREL va invita la Forumul Anual al Electricienilor pe 16 septembrie la IEAS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

august 2010
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d blogeri au apreciat: