Schneider Electric anunta rezultate financiare pozitive la jumatate a anului 2010

august 17, 2010 at 12:57 pm Lasă un comentariu

Crestere de 10,5% a vanzarilor pe primul semestrul din 2010 pe fondul cererii provenite din sectorul industrial, IT si economiile in dezvoltare; Crestere puternica a EBITA cu 3,6 puncte procentuale, ajungand la 15,2%.

Dublarea profitului net, ce atinge valoarea de 735 milioane euro
Se mentine tendinta ascendenta in toate diviziile: Industrie (+27,1%), IT (+10%), Power (+5,8%)

Jean-Pascal Tricoire, Presedinte si CEO Schneider Electric, declara: „Compania noastra a castigat teren in ultimele luni. Am beneficiat de expunerea noastra diversificata pe pietele finale, piata industriala si centrele de date fiind primele ce si-au revenit. A continuat tendinta robusta a pietelor emergente, in special in sectoarele eficientei energetice si energiei regenerabile. Am inregistrat si o puternica imbunatatire a profitabilitatii. Structura costurilor a continuat sa se amelioreze ca urmare a punerii in aplicare a programului nostru „ONE”. Avand in vedere eficienta operationala si de productivitate deja dobandita, suntem in masura sa atingem in 2011 obiectivul de reducere a costurilor in 3 ani cu 1,6 miliarde euro.

In paralel, am reinceput investitiile pentru dezvoltare in economiile emergente. Drept urmare, crestem tinta pe pentru anul in curs si asteptam o crestere organica a vanzarilor in cea de-a doua jumatate a anului similara cu cea din prima jumatate si o marja EBITA in jur de 15,5% inainte de restructurarea costurilor si de impactul consolidarii cu Areva Distribution. Integrarea Areva Distribution, o schimbare clara de strategie pentru oferta noastra de medie tensiune, este foarte avansata si va fi un obiectiv puternic pentru a doua jumatate a anului.”

Energia (56% din vanzarile totale ale Grupului) – a revenit pe crestere in trimestrul II cu o crestere a vanzarilor de 5,8%. Distributia de medie tensiune s-a stabilizat, chiar si pe fondul continuarii scaderii in domeniul pietei
constructiilor si cheltuielilor scazute cu utilitatile. Solutiile si serviciile au inregistrat cresteri substantiale datorita ascensiunii solide ale proiectelor in regiunea Asia-Pacific si a implementarii cu succes a solutiilor de energie
regenerabila
in Europa. Cresterea in domeniul distributiei electrice de joasa tensiune s-a accelerat ca urmare a revenirii cererii industriale si a economiilor in dezvoltare, ce au compensat cererea slaba de pe pietele mature.
Industria (20% din vanzarile totale ale Grupului) – cresterea vanzarilor s-a accelerat in trim. II, cu 27,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ca si in trimestrul precedent, compania a continuat sa beneficieze de pe urma
revenirii pietelor finale la nivel global si a investitiilor in infrastructura din economiile emergente.

IT (14% din vanzarile totale ale Grupului) – crestere a vanzarilor de 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. UPS-urile de mici dimensiuni au continuat sa fie avantajate de cererea sutinuta in domeniul retelelor de business si lansarilor de noi produse. Tendinta pentru UPS-urile mari trifazate s-a accelerat in majoritatea regiunilor reflectand imbuntatirea cererii pentru centre de date. Europa de Est, in frunte cu Rusia, a inregistrat cea mai mare revenire in trim. II.

Cresterea pe regiuni pentru trimestrul II din 2010
Europa de Vest (32% din vanzarile Grupului) a inregistrat o crestere de 6% fata de trimestrul similar din 2009, in
timp ce vanzarile in economiile emergente au crescut cu 17% reprezentand 35% din vanzarile raportate. Vanzarile din zona Europei de Est dar si din America Latina (17% din Grup) au crescut cu 8%.

Sursa: Schneider Electric

Entry filed under: Statistici. Tags: , .

Economisiti captand energia solara si transformand-o in energie electrica Inscrieri pentru examenul de autorizare ANRE Sesiunea de Toamna 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

august 2010
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d blogeri au apreciat: