2010, an decisiv pentru piata de energii regenerabile in Romania

iulie 12, 2010 at 1:17 pm Lasă un comentariu

2010, an decisiv pentru piata de energii regenerabile in Romania RENEXPO South-East Europe 2010 24 – 26 noiembrie 2010, Sala Palatului Bucuresti.

2010 este un an decisiv pentru investitiile in energie regenerabila! In iunie Romaniaatrebuie sa trimita planurile catre Comisia Europeana in ceea ce priveste aria de acoperire a consumului de energie din surse regenerabile de energie. Cum va evolua pretul certificatelor verzi in urmatorul deceniu? Care este capacitatea instalata in centrale electrice folosind surse regenerabile? Acestea sunt intrebari considerate cruciale de experti, la care trebuie gasite raspunsul in 2010. (Potrivit Curierul National).

Pentru a sustine dezvoltarea pietei energiilor regenerabile in Romania, Grupul REECO, organizator international de targuri si conferinte pentru energii regenerabile si eficienta energetica, a decis organizarea celei de a 3-a editii a RENEXPO South-East Europe, in perioada 24-26 noiembrie 2010, la Sala Palatului din Bucuresti.

Poate ca Romania nu este intre primii in atingerea obiectivelor Uniunii Europeneapentru consumul de energie regenerabila,dar se mandreste cu doua din cele maiamari initiative. Are cel mai mare parc eolian onshore in constructie (Constanta, initiata de CEZ) si cea mai mare fabrica producatoare de bio-etanol din Europa de sud-est in functiune. EBRD sprijina in continuare punerea in aplicare a proiectelor de energie durabila in Romania cu inca 10 milioane € de imprumut la Banca Comerciala Romana,apentru creditarea companiilor private in vederea imbunatatirii eficientei lor energetice.

RENEXPO® South-East Europe 2010,Targ International si Conferinte pentru Energie Regenerabila si Eficienta Energetica in Constructii si Renovari respectiv Case Pasive si cu Consum Redus de Energie uneste pentru a 3-a oara furnizori si persoane cheie din zona de sud-est a Europei la un eveniment central, in perioada 24 – 26 noiembrie 2010 la Sala Palatului din Bucuresti. Dupa cea de a 2- a editie cu success, cu 55 de expozanti (30% internationali), 470 de participanti la conferinte si 1350 vizitatori (8% international), anul acesta se asteapta la si mai multi expozanti. Producatori, planificatori, furnizori de energie, experti din cercetare si dezvoltare, asociatii si mass-media isi vor prezenta vizitatorilor intreaga gama de energii regenerabile si eficienta energetica. “in 2010 ne-am propus sa organizam conferinte mai specializate din domeniul energiei eoliene, biomasei, biogazului si hidroenergiei. Ne asteptam la autoritati publice nationale si internationale, persoane decisive, oameni de stiinta si companii care reprezinta trenduri, rezultate de cercetare, tehnologii si inovatii din domeniul lor.”, declara Avena Gall-Tamas, Managerul de Proiect. Se asteapta la impuls clar de piata din Romania care va cuprinde toata regiunea de sud-est a Europei. Tarile invecinate cum ar fi Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria si Moldova sunt deasemenea implicate in conceptul targului.

Pentru mai multe informatii, vizitati renexpo-bucuresti.ro

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , , , , , , , , , , , .

Crestere a vanzarilor cu 9% pentru Danfoss Group Echipamente de incalzire cu uleiuri uzate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iulie 2010
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d blogeri au apreciat: