Tehnici de masura si control de ultima generatie

iulie 7, 2010 at 11:19 am Lasă un comentariu

Sisteme optice de digitizare tip ATOS 3D si sisteme optice 3D de analiza a cinematicii, vibratiilor si solicitarilor, tip PONTOS HIGH SPEED.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in cadrul Departamentului de Eficienta in Conversia si Consumul de Energie, dezvolta tehnici de masura si control de ultima generatie, folosind sisteme optice de digitizare tip ATOS 3D si sisteme optice 3D de analiza a cinematicii, vibratiilor si solicitarilor, tip PONTOS HIGH SPEED, scrie Tehnicainstalatiilor.

Utilizand sistemul ATOS 3D se obtin coordonate 3D cu precizie ridicata, de pana la 0,01mm, cu o performanta ridicata. Rezolutia de detaliu cu zoom si selectia extinsa a zonelor de masura permit gruparea eficienta si raportarea precisa a datelor, in domeniile: inginerie inversa, controlul calitatii, prototipare rapida, frezare rapida pe masini unelte CNC a reperului scanat, modelare/simulare digitala.

Sistemul ATOS 3D este mobil, fiind capabil sa masoare obiecte de diferite marimi (pornind de la dimensiuni ce se inscriu in volume de masura de la 40x30x15 mm), componente turnate filigranat sau obiecte de mari dimensiuni (aeronave, nave, etc.), folosind asamblarea de imagini, potrivit Tehnicainstalatiilor.

Sistemul PONTOS reduce procedura de masurare la o fractiune de timp, oferind informatii despre coordonatele 3D, deplasarile 3D, deformatiile, vitezele si acceleratiile obiectelor masurate. In plus, rezultatele masurate sunt prezentate grafic si video. In acest moment, ICPE- CA este unicul detinator din Romania al sistemul PONTOS.

Aplicatiile sistemelor 3D mentionate mai sus pot fi utilizate in special in industria auto, pentru analiza deformatiilor si vibratiilor mecanice, in constructii civile, poduri, cale ferata, pentru analiza deformatiilor si socurilor mecanice, in biomedicina, pentru analiza si corectia miscarilor corpului uman, in modelarea/simularea digitala si in multiple aplicatii culturale.

Sursa: Tehnicainstalatiilor

Entry filed under: Echipamente Electrice. Tags: , , , , , , , , , , .

Noua generatie de chillere racite cu apa si pompe de caldura apa/apa Microcentrale electrice inovative

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iulie 2010
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d blogeri au apreciat: