Piata de echipamente electrice se va mentine in acest an la 500 mil euro

iulie 6, 2010 at 10:43 am Lasă un comentariu

Piata autohtona de instalatii si echipamente electrice se va mentine si in acest an la aproximativ 500 milioane de euro, dupa ce, in 2009, segmentul a consemnat o scadere de aproximativ 15% fata de nivelul din 2008. 

Previziunile pentru anul in curs sunt negative, avand in vedere dependenta de domeniul constructiilor, care continua sa scada. Potrivit opiniilor managerilor companiilor din domeniu, valoarea pietei specifice se va deprecia si in acest an cu aproximativ 15%, pe fondul estimarilor de diminuare cu 20% a activitatii din constructii, precum si din cauza scaderii puterii de cumparare a populatiei, foarte multe componente si sisteme de iluminare fiind achizitionate direct de utilizatorii finali, scrie Agendaconstructiilor.

Cristian Secosan, director general al Siemens Romania: „In contextul in care consecintele schimbarilor climatice devin din ce in ce mai evidente, consensul politic in ceea ce priveste necesitatea depasirii situatiilor limita, printr-un efort comun si pentru a putea face fata, de asemenea, crizei energetice in crestere, devine din ce in ce mai puternic. Protectia climatului este astazi vazuta nu numai ca o politica de mediu necesara, ci si ca o investitie viitoare rentabila, care va oferi noi locuri de munca. Programele de stimulare economica se axeaza pe acest aspect. De exemplu, Austria dezvolta o strategie energetica pana in 2020, cu planuri de eficientizare a utilizarii energiei electrice si in vederea cresterii semnificative a proportiei resurselor de energie regenerabila. Un lucru este clar: tehnologiile disponibile fac posibila atingerea unor teluri ambitioase. Acum nu mai este numai o chestiune ce tine de furnizarea informatiilor si de incurajarea utilizarii acestor tehnologii. Aceste lucruri nu ar trebui sa fie foarte dificile, din moment de cheltuielile cu sporirea eficientei energetice sunt amortizate rapid si devin profitabile pe termen lung. In definitiv, energia nu va deveni mai ieftina, scrie Agendaconstructiilor. Atat in privinta cladirilor, a transportului sau a industriei Siemens poate aduce un aport important in cresterea eficientei energetice. De asemenea, suma de un miliard de euro a fost alocata pentru dezvoltarea tehnologiilor «verzi». Estimam ca pana in 2011 tehnologia verde va genera venituri de 25 miliarde euro. Incalzirea, racirea si iluminatul cladirilor raspund pentru 40% din consumul de energie la nivel mondial. Numai automatizarea cladirilor poate reduce consumul energetic cu pana la 40%. Economii si mai mari sunt posibile prin optimizarea intregii infrastructuri a cladirilor. Grupul Siemens este implicat in Initiativa pentru Cladiri Verzi a Comisiei Europene, din pozitia de semnatar urmand a se asigura de sporirea eficientei infrastructurii cladirilor cu cel putin 25%”.

Sursa: Agendaconstructiilor

Entry filed under: Echipamente Electrice, Energie, Energie electrica. Tags: , , , , .

Electroalfa estimeaza mentinerea cifrei de afaceri din 2009 Cel mai nou analizor de putere produs de Carlo Gavazzi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iulie 2010
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d blogeri au apreciat: