Cilindri hidraulici de inalta presiune

iunie 29, 2010 at 12:05 pm Un comentariu

Fabricatia componentelor la 700 bar este bazata pe tehnologii inovatoare si pe experienta indelungata a EPP in dezvoltarea sistemelor hidraulice de inalta presiune.

Alegerea materialelor prime ideale combinata cu folosirea unor suprafete tratate si protejate impotriva coroziunii recomanda produsele din seriile CG, CM si CO pentru a fi utilizate in medii dure de lucru.

Corpul cilindrului
Corpul cilindrului, pistonul si piulita de fixare sunt fabricate din otel calit de inalta calitate. Acestea au fost tratate printr-un proces special de nitrurare, astfel incat aceste piese sunt rezistente la uzura si sunt protejate la coroziune; au o durata mare de viata atat in apa de mare cat si in atmosfere agresive.

Cursor
Cursorul asigura o buna etansare a cilindrului, marindu-i astfel durata de viata.

Arc de retragere
Arcul asigura retragerea rapida a pistonului indiferent de pozitia cilindrului.

Garnitura
Sigiliul compact ofera o rezistenta buna la uzura si la extrudere.

Cap
Garnitura este din otel calit prin nitrurare, cu rezistenta mare la solicitari mecanice, impiedicandu-se astfel deformarea tijei pistonului.

Cuplaj rapid
Cuplajul rapid montat pe toti cilindri (cu exceptia cilindrilor COD), este dotat cu un capac pentru protectie la praf. Exista trei tipuri principale de cilindri: cu revenire prin incarcare, simpla actiune (cu arc), dubla actiune.

Cilindru cu revenire prin incarcare– pistonul se retrage datorita greutatii incarcaturii (sau altor forte externe). Forta minima necesara pentru a retrage pistonul este de aproximativ 0,2% din valoarea nominala a fortei de impingere a cilindrului. Acesti cilindri sunt solutia cea mai economica pentru aplicatiile care nu necesita indepartarea rapida a cilindrului dupa ce sarcina a fost coborata. Cilindri din gama CGG, CGR si CGS apartin acestui grup.

Cilindru cu simpla actiune – pistonul se retrage datorita compresiei sau tensionarii arcului din interiorul cilindrului. Acesti cilindrii sunt recomandati ori de cate ori este necesara retragerea rapida a cilindrului de indata ce sarcina a fost coborata. Cilindri din gama CMC, CMF, CMI, CML, CMP, CMT apartin acestui grup.

Cilindru cu dubla actiune- pistonul se retrage hidraulic prin pomparea uleiului in camera circulara a cilindrului. Acesti cilindrii sunt ideali pentru utilizarea in aplicatiile din productie unde este necesar un ciclu rapid. Presiunea de retragere poate fi setata la o valoare joasa atunci cand aceasta este necesara numai pentru retragerea pistonului. Cilindrii COF, COI, COS apartin acestui grup. De asemena atunci cand este necesar a exercita o forta de impingere va recomandam cilindri apartinand gamei COD.

Sursa: Aurocon Compec

Entry filed under: Echipamente Electrice. Tags: , , , , , , , , , , , .

Priza la vant ABB a finalizat noua statie electrica de transformare 110/20 kV Harman

Un comentariu Add your own

  • 1. Alex  |  iulie 5, 2010 la 5:37 pm

    Unde Găsim manuale cu explicati de confectionare montare verificare utilizare si intretinere a dispozitivelor hidraulice ? Astept Raspuns pe adress; Alexandru.Dumitru.96@GMail.com

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iunie 2010
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

%d blogeri au apreciat: