LG: Primul aparat solar de aer conditionat

iunie 25, 2010 at 12:44 pm Lasă un comentariu

LG Electronics vizeaza prima pozitie in topul producatorilor de echipamente de climatizare ecologice, ce utilizeaza energia solara.

LG Electronics, unul dintre liderii in domeniul sistemelor de climatizare, a lansat primul aparat de aer conditionat rezidential hibrid, care utilizeaza energie solara, scrie AgendaConstructiilor.

Combinand puterea generata de modulul solar atasat in partea superioara a unitatii exterioare, acest sistem de climatizare standard de 28.000 BTU *, model F-Q232LASS poate produce pana la 70 wati de electricitate pe ora, furnizand astfel suficienta energie si pentru alimentarea procesului de purificare a aerului al aparatului LG.

Fiind un tip de energie regenerabila, energia solara se afla in centrul atentiei ecologistilor, dar si a consumatorilor care doresc sa faca economii la energie pe termen lung. Modelul F-Q232LASS ofera nu doar economii vizibile la factura de electricitate, ci si diminuarea emisiilor de dioxid de carbon cu pana la 212 kg in 10 ani, echivalentul a 780 de pini plantati in aceeasi perioada, informeaza Agendaconstructiilor.

”Acest aparat solar de aer conditionat imbina intr-un mod ideal tehnologiile LG dezvoltate de-a lungul anilor, bazate pe expertiza noastra in producerea sistemelor de climatizare ce incorporeaza functii de reducere a consumului de energie”, a declarat Hwan-Yong Nho, CEO al Companiei de Aer Conditionat LG Electronics.

„In plus, intentionam sa ne dezvoltam business-ul ce are la baza celulele solare si vom investi in urmatorii 5 ani 820 milioane de USD in fabrica de la Gumi. Energia solara reprezinta o componenta principala a strategiei de dezvoltare a companiei, iar investitia pe care o facem va creste capacitatea de productie cu mai mult de 1GW si va contribui la cresterea vanzarilor cu 2.4 milioane de USD pana in 2015. Astfel, dorim sa obtinem prima pozitie in topul global al producatorilor de sisteme solare de climatizare”, scrie Agendaconstructiilor.

* Unitatile standard 28.000 BTU necesita 50 wati de electricitate pe ora pentru functionarea sistemului de purificare a aerului.

Sursa: Agendaconstructiilor

Entry filed under: Echipamente Electrice. Tags: , , , , .

Accesor: Previziuni de stabilizare a vanzarilor de echipamente electrice SOCOMEC SE EXTINDE IN ROMANIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iunie 2010
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

%d blogeri au apreciat: