Companiile romanesti din automatizari prezente la expozitii internationale

iunie 17, 2010 at 1:39 pm Lasă un comentariu

In ciuda crizei financiare si economice, companiile romanesti din automatizari industriale isi extind prezenta internationala oferind solutii si servicii marilor companii care activeaza in domeniul petrolului si gazelor.

Reuniunile internaționale de specialitate devin tot mai mult o oportunitate de new business pentru companiile autohtone. „In ultimii 4-5 ani, expozițiile internaționale la care am participat ne-au adus o serie de proiecte internaționale, unele finalizate, altele in derulare sau negociere.”, declara Ion Andronache, președintele Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul de automatizari industriale. „La inceputul lunii iunie am fost prezenți la expoziția internaționala de produse și servicii din domeniul petrolului și gazelor – Caspian Oil & Gas – desfașurata in orașul Baku, Azerbaijan, care a reunit peste 170 de companii din 17 țari și peste 10.000 de vizitatori profesioniști din sectorul energiei. Tot anul acesta, in aprilie, am participat la expoziția din Iran – Iran Oil Show -, care a atras cateva zeci de mii de vizitatori de specialitate.”, continua Ion Andronache.

Pe langa Romania, și alte țari din Europa Centrala și de Est sunt tot mai prezente la expozițiile internaționale: Ucraina, Belarus, Lituania, Slovenia, Ungaria, Polonia etc. In general, companiile romanești apeleaza la doua modalitați pentru contractarea unor proiecte internaționale: fie prin agenții proprii, fie prin discuții și contacte directe la reuninile internaționale, de tipul targurilor, expozițiilor, conferințelor.

„Expozițiile internaționale reprezinta o buna tactica de penetrare a unei noi piețe. Ne orientam in special catre țarile cu potențial de dezvoltare a proiectelor din domeniul petrolului și gazelor, precum Iran, Azerbaijan, Kazakstan, Siria.”, declara președintele Syscom 18.

Compania Syscom 18 este prezenta pe plan extern inca din anul 2000, odata cu contractarea unui prim proiect in Siria. Ulterior a executat lucrari și a livrat echipamente in Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria, Iordania, dar mai ales in Kazakstan, unde a livrat sisteme de automatizare pentru doua stații mari de prelucrare gaze.

Compania romaneasca Syscom 18 a finalizat la sfarșitul anului trecut, in consorțiu cu GASSO, o companie spaniola, modernizarea unui nou terminal petrolier in portul Aqaba din Iordania. Proiectul a inceput in mai 2009 și a presupus livrarea, integrarea și punerea in funcțiune a pompelor, instrumentației, sistemului de gestiune rezervoare, a skidurilor de masura și a sistemului de comanda și control.

Totodata compania romaneasca a livrat in Iran skiduri fiscale pentru produse petroliere. Skidurile sunt volumetrice, pentru rampe de incarcare auto, acestea fiind asamblate și verificate metrologic in hala de producție a companiei Syscom 18, din localitatea Dudu. In 2009 Syscom 18 a inregistrat la export un procent de 10% din cifra de afaceri.

Sursa: Ghidelectric – echipamente electrice

Entry filed under: Automatizari. Tags: , , , , , , , , , , .

GE lanseaza primul motor turbo cu gaz in doi timpi din lume Grupul InterAgro investeste in cinci centrale electrice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

iunie 2010
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

%d blogeri au apreciat: