Forumul Regional al Energiei – FOREN 2010 A 10-a Editie

mai 25, 2010 at 12:26 pm Lasă un comentariu

In perioada 13-17 iunie 2010, va avea loc in statiunea Neptun-Olimp cel de-al 10-lea Forum Regional al Energiei – FOREN 2010.

Organizat de: Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei Sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si sub egida Consiliului Mondial al Energiei.

In perioada 13-17 iunie 2010, va avea loc in statiunea Neptun-Olimp cel de-al 10-lea Forum Regional al Energiei – FOREN 2010, informeaza Newsletter.tehnicainstalatiilor.

Forumul Regional al Energiei, organizat sub egida Consiliul Mondial al Energiei (CME) din doi in doi ani, este recunoscut ca fiind cel mai important eveniment multi-energetic din Europa Centrala si de Est, atragand de obicei mai mult de 1.000 de participanti. In afara membrilor CNR-CME, la Forum participa si lideri din industria energetica, ministri, conducatori ai organizatiilor internationale europene, academicieni, mass-media si persoane interesate de dezvoltarea durabila a energiei.

De obicei, in cadrul Forumului Regional al Energiei are loc o expozitie internationala care prezinta echipamente si tehnologii de ultima generatie din domeniul energetic. De asemenea, factori de decizie din domeniul politic si din domeniul afacerilor vor tine discursuri, vor avea loc mese rotunde cu subiecte majore din domeniul energiei, vor fi prezentate sute de lucrari tehnice de catre experti de frunte din domeniul energetic, oferind participantilor oportunitatea unica de a schimba puncte de vedere referitoare la viitorul industriei energetice din Romania si din lume, potrivit Newsletter.tehnicainstalatiilor.

Calitatea inalta a lucrarilor tehnice, inovatoare si provocatoare, vor face ca delegatii sa plece profund impresionati de acest eveniment, de problemele care s-au dezbatut precum si de modul de organizare. Forumul va contribui la dezvoltarea unei „culturi generale” in domeniul energiei, cu scopul cresterii constientizarii rolului energiei in viata noastra.

Programul Tehnic al Forumului Regional al Energiei va avea ca tema: „Energia si problemele majore regionale. Dialog si cooperare”. Se va axa pe principalele provocari si oportunitati pentru industria energetica, pentru a contribui la dezvoltarea durabila a acesteia, potrivit Newsletter.tehnicainstalatiilor.

O trasatura cheie a Programului Tehnic o reprezinta sesiunile plenare si poster, in cadrul carora vor fi prezentate cele mai provocatoare concepte.

Astfel vor fi organizate:
Sectiunile de comunicari stiintifice (Discussion Sessions)
DS 1 Politici energetice si Producerea energiei din surse clasice si regenerabile (centrale electrice, hidro, termo si nucleare, centrale termo si nucleare cu cogenerare si / sau productie de hidrogen, centrale solare, eoliene, geotermale, cu biomasa, valorificarea energetica a deseurilor etc.)
Responsabili organizatori: ISPE SA si MINISTERUL ECONOMIEI

DS2 Piete de energie electrica (Strategii si obiective pentru integrarea in piata europeana a energiei, Comertul transfrontalier, Bursa regionala de energie electrica etc.)
Responsabili organizatori: OPCOM SA, ANRE si TRANSELECTRICA SA

DS3 Rolul operatorilor de transport si distributie in piata liberalizata de energie electrica: Managementul sistemului energetic, Unbundling, Solutii noi pentru transportul si distributia energiei electrice etc.)
Responsabili organizatori: ELECTRICA SA si TRANSELECTRICA SA

DS4 Petrol si gaze: Politici de preturi si tarife, Directii strategice de transport si distributie, Racordarea la piata regionala, Infrastructura si piata, Reglementari europene interne si externe etc.
Responsabil organizator: ANRE si ROMGAZ SA

DS5 Carbune si alte surse primare de energie: sisturi bituminoase, uraniu, tehnologii curate de utilizare a carbunelui s.a., cerere si oferta, preturi si investitii, tehnologii miniere, managementul deseurilor etc.
Responsabil organizator: ANRM

Subiectele preferentiale pentru sectiunile de comunicari stiintifice
1 Tehnologii eficiente de producere, transport si distributie. Asigurarea securitatii in
alimentarea cu energie. Productia distribuita si alimentarea consumatorilor izolati.
2 Resursele de energie regionale si optiunile tehnologice.
3 Piete de energie liberalizate si integrate in piata europeana.
4 Protectia mediului si dezvoltarea durabila. O abordare integrata.
5 Cresterea eficientei energetice.

Fiecare subiect preferential va atinge unul sau mai multe dintre urmatoarele aspecte: cerere, furnizare, piata si stabilirea preturilor, investitiile si modalitatile de finantare, tehnologii si echipamente electrice, eficienta energetica, reglementarile, cerintele de mediu si resurse umane, potrivit Newsletter.tehnicainstalatiilor.

Sursa: Newsletter.tehnicainstalatiilor

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: , , , , , , , , , , , , , .

Enel face investitii pentru imbunatatirea tensiunii Panourile solare un risc?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

mai 2010
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d blogeri au apreciat: