Schneider Electric sustine Romania Green Building Professional

mai 11, 2010 at 9:54 am Lasă un comentariu

Schneider Electric pune la dispozitia participantilor la workshop-uri studii de caz pentru a exemplifica cele mai inovatoare tehnologii de pe piata.

Schneider Electric Romania anunta sustinerea programului de certificare profesionala “Romania Green Building Professional” dedicat specialistilor din domeniul constructiilor. Astfel, Romanian Green Building Council si companiile partenere isi propun prin acest proiect mediatizarea solutiilor de eficienta energetica pentru cladiri.

Programul presupune o serie de 15 workshop-uri pe teme diferite care ofera participantilor o imagine de ansamblu asupra noilor tendinte si echipamente de ultima ora pentru constructia unei cladiri eco.  Obiectivul principal este de a oferi profesionistilor in domeniul competentelor necesare pentru a contribui la livrarea unui proiect de constructie eco in Romania.

In cadrul platformei de training vor fi organizate cursuri necesare diferitelor sisteme de certificare voluntara pentru constructii eco, precum si despre ariile principale evaluate de acestea – arhitectura si designul durabil, eficienta energetica, materiale si resurse durabile, sisteme de incalzire si climatizare etc. Certificarea “Romania Green Building Professional” se va obtine in urma participarii la cel putin zece dintre cursuri si sustinerea probei de evaluare.

Urmand tendinta de dezvoltare a pietei de constructii, precum si cresterea interesului pentru cladiri verzi, organizatorii incearca prin acest program sa faciliteze accesul specialistilor la informatii si sa ofere o deschidere mai mare catre noi posibilitati de eficientizare a energiei.

Prima sesiune a programului a avut loc pe data de 7 mai iar tema a fost “Designul solutiilor de iluminat si Cladiri inteligente”. Cursul a durat o zi si a fost obligatoriu pentru cei care doresc sa obtina certificatul. Partea teoretica asesiunii a fost sustinuta de catre domnul conferentiar Dorin Beu, din partea Universitatii Tehnice din Cluj, iar studiile de caz au fost prezentate de catre domnul Rafael Marculescu din partea Schneider Electric Romania.

Cursul “Designul solutiilor de iluminat si Cladiri inteligente” are la baza cursurie on-line de dezvoltare profesionala oferite de Schneider Electric pe o platforma educationala online dezvoltata pentru a educa publicul in ceea ce priveste constructia de cladiri eco sau eficientizarea sistemelor din cadrul cladirilor existente. 

Platforma myenergyuniversity.com este destinata atat unui public avizat, cat si celor care nu au pregatire in domeniu; atat tinerilor studenti, cat si specialistilor cu experienta vasta in constructii. Cursurile oferite de catre Schneider Electric sunt gratuite si disponibile in orice moment.

“Misiunea noastra este sa ajutam oamenii sa valorifice energia furnizand solutii sigure, simple, inovatoare si eficiente intr-o maniera pasionata, deschisa, directa si eficienta. Dar inainte de a profita de aceste solutii, trebuie sa ne asiguram ca publicul intelege importanta eficientizarii si posibilitatile pe care le au la dispozitie. Astfel, ne dorim sa ne implicam in continuare in programele RoGBC. In acelasi timp oferim acces tuturor doritorilor la platforma de cursuri online .” a declarat David Nicholl, presedinte al Schneider Electric Romania.

Sursa: Schneider Electric

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: , , , , , , , , , , , .

Eaton a avut o evolutie de aproape 10% la inceput de an ANRE, bastionul risipei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

mai 2010
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d blogeri au apreciat: