Noul sistem de masura pentru OMV Petrom

mai 6, 2010 at 12:31 pm Lasă un comentariu

Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul de automatizari industriale, a terminat la jumatatea lunii aprilie executia, instalarea si punerea in functiune a unui nou skid fiscal pentru OMV Petrom.

Skidul masoara cantitatile de GPL livrate de la rafinaria Petrobrazi la statia de imbuteliere de la Negoesti si este instalat pe conducta. Rafinaria Petrobrazi este cea mai importanta si moderna rafinarie din Romania, iar statia de la Negoesti este a doua statie aflata in proprietatea Petrom GPL. Parte a grupului OMV Petrom din anul 2008, compania imbuteliaza, distribuie si comercializeaza gaze petroliere lichefiate, avand o capacitate de incarcare de peste 10 milioane de butelii GPL pe an, care pot fi comercializate intr-o retea formata din peste 9.000 de puncte de revanzare butelii.

Sistemul de skiduri fiscale implementat de Syscom 18 este alcatuit din filtru, echipament de eliminare a aerului, senzor de temperatura, senzor de presiune, densimetru, echipamente de masurare a masei si echipamente software. Supapele actionate electric sunt amplasate la intrarea si la iesirea skidului, pentru mentinerea stabilitatii presiunii. Toti parametrii de masura si control sunt monitorizati si inregistrati intr-un computer prevazut cu un software SCADA plasat in camera de control.

Syscom 18 este prima firma din Romania care a primit recent certificarea MID (Measurement Instruments Directive) pentru sistemele sale fiscale de masura lichide, altele decat apa. Certificatul a fost emis de organismul notificat CMI (Institutul de Metrologie din Cehia) si confirma pozitia companiei drept cel mai mare producator roman de skiduri fiscale. Syscom 18 va putea astfel sa vanda sistemele pe care le produce in interiorul Uniunii Europene.

In ultimii 5 ani Syscom 18 a produs cca. 150 de skiduri atat pentru piata din Romania, cat si pentru Kazakhstan, Iordania, Iran si Libia. Toate skidurile fiscale produse anterior au fost aprobate de BRML (Biroul Roman de Metrologie Legala), Syscom 18 avand de asemenea autorizatia de a le instala, calibra si sigila.

„Obtinerea certificarii este un pas important pentru Syscom 18. O recunoastere a competentei tehnice si o parte din strategia noastra de dezvoltare a firmei. Obiectivele noastre urmaresc castigarea unei pozitii importante pe piata de automatizari si sisteme de masura cu precadere in Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Asia Centrala.”, declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18.

Entry filed under: Automatizari. Tags: , , , , , , , , , , , , , .

Lapp Insulators vede afaceri in crestere cu 33% pentru 2010 Energie solara din belsug pentru spanioli

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

mai 2010
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d blogeri au apreciat: