Producatorii de energie verde vor avea facturi mai mici de plata

aprilie 27, 2010 at 5:35 pm Lasă un comentariu

Romanii care vor produce energie electrica din surse regenerabile, cum este energia solara ori cea eoliana, ar putea fi ajutati sa-si stocheze surplusul obtinut in perioadele mai bune (spre exemplu in cursul zilei, cand este soare).Pentru ca atunci cand productia proprie de energie va fi mai mica decat consumul (cum ar fi seara sau noaptea) sa-si poata folosi acest surplus. Practica este folosita de mai multa vreme in unele tari din Uniunea Europeana, unde furnizorii de electricitate chiar cumpara de la populatie excesul de energie verde, potrivit Graiulsalajului.

Aplicarea acestei practici la noi ar urma sa fie posibila printr-un amendament pe care Ministerul Economiei a anuntat ca il va face la proiectul de modificare a Legii nr.220/2008 (pentru promovarea de energie verde). De noua prevedere ar urma sa beneficieze acei consumatori care detin instalatii de producere de pana la 1 MW si folosesc peste 51 la suta din electricitatea produsa in scopuri proprii. Surplusul de energie ar urma sa fie preluat, fara plata si indiferent de intervalul orar, de catre furnizorii de electricitate, pentru a fi inapoiat la nevoie. Proiectul de modificare a Legii energiei „verzi” se afla acum in dezbaterea Parlamentului.

Modificarea legislativa se leaga si cu modificarea ghidului de finantare al Programului „Casa Verde”, care va permite ca din acest an sa beneficieze si persoanele fizice de finantari neramburabile in vederea achizitionarii si montarii unui sistem bazat pe surse regenerabile de energie (solar, eolian sau geotermal). Potrivit reprezentantilor Minsterului Mediului, prima sesiune de finantare in noua forma ar trebui sa fie lansata chiar la sfarsitul acestei luni, Graiulsalajului.

Sursa: Graiulsalajului

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , , , , , , , , , , , .

Investigatii privind infiintarea Electra si Hidroenergetica Anul acesta am putea avea parte de un boom al energiei eoliene

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

aprilie 2010
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d blogeri au apreciat: