SOLAR business opportunity 13 Mai 2010, 10:00-18:00 ROMEXPO, Sala Nicolae TITULESCU

aprilie 26, 2010 at 5:47 pm Lasă un comentariu

Realizata in parteneriat APSNE SUNE-ROMEXPO, sub patronajul MDRT, Conferinta este organizata in perioada celor doua expozitii dedicate constructiilor: CONSTRUCT EXPO ANTREPRENOR si AMBIENT. 

In consecinta, evenimentul este pozitionat in spatiul de interferenta al constructiilor, arhitecturii si energeticii viitorului prin integrarea in cladiri a surselor noi si regenerabile de producere a energiei. Conferinta ofera o platforma de colaborare si evolutie intr-o directie economica novatoare: oportunitatea afacerilor in sectorul solar din constructii, scrie Tehnicainstalatiilor.

Scopul conferintei:
• de a aduce impreuna, la scara larga, actorii implicati in sectorul solar european (industrie, decidenti si leaderi de opinie) si pe cei implicati sau interesati sa se implice in acest sector in Romania ( mediu de afaceri, de formare si administrativ);
• de a oferi modele, sfaturi, exemple de buna practica ce vor sta direct la indemana decidentilor, administratiei locale, consultantilor, proiectantilor, arhitectilor si instalatorilor, a celor implicati direct in transpunerea, in aplicarea si in indeplinirea Directivelor EU.

Scopul Conferintei este acela de a realiza actiuni concrete care sa asigure conditiile de dezvoltare a sectorului solar in Romania. Se propune deasemena asigurarea unei o platforme de lucru pentru sustinerea interoperabilitatii Directivelor Europene ce au in vedere cladirile, tinand cont de promovarea energiilor regenerabile prin introducerea solutiilor tehnice diverse generatoare de energie utilizand surse regenerabile la nivelul acestor consumatori, potrivit Tehnicainstalatiilor.

Tematica Conferintei
• Adaptarea cadrului legislativ pentru producerea de energie electrica si termice utilizand sursa solara si cu precizari referitoare la producerea locala, la nivelul constructiilor.
• Formarea profesionla si adaptarea pregatirii specialistilor la noile cerinte impuse de dezvoltarea
sectorului solar; Propuneri de revizuiri de norme tehnice
• Cresterea performantelor energetice a cladirilor prin abordarea completa a principiilor eficienti energetice, producere descentralizata a energiei si EPBD. Rolul de model al cladirilor publice la nivel national, regional si local incepand din 2012.

Speakerii conferintei
• Reprezentanti ai organismelor, organizatiilor si mediului de afaceri cu experienta la nivel european – SOLAR;
• Reprezentanti ai autoritatilor nationale, ministerelor implicate in dezvoltarea sectorului Solar:
ANRE, MDRT, MMP, MECMA, MAI, MA, Camera Deputatilor;
• Reprezentanti ai companiilor cu experienta in Romania in domeniul solar;
• Leaderi ai grupurilor si organizatiilor interesate sa dezvolte sectorul solar in Romania.

Cui se adreseaza conferinta
Vanzatori, cumparatori, integratori, instalatori, utilizatori, ai echipamentelor si instalatiilor solare, investitori, constructori, arhitecti, proiectanti, antreprenori si autoritati.

Parteneriatele
In sensul realizarii si dezvoltarii platformei de sustinere a sectorului solar in Romania, in timpul Campaniei de promovare a Conferintei, in timpul Conferitei si dupa aceasta, se vor incheia protocoale:
– Patronatele din energie, constructii agricultura si turism: ACPR, FPEn, ARACO, PSC,
– Asociatiile profesionale: AIIR, SIEAR, OAR, AEEC, APMCR, AREL; Agentii de eficienta energetica;
– Reprezentanti ai mediului de afaceri: Camerela de Comert si Industrie a Germanie, Italiei, Frantei;

Promovarea
Atat APSNE SunE cat si ROMEXPO promoveaza Conferinta prin: Afise, Bilete de intrare, site, invitatii, e- mailing si prin intermediul Partenerilor media: Tehnica Instalatiilor, Energia.

Rezultatele Conferintei

Prin aceasta Conferinta se va realiza informarea directa unui numar de aproximativ 15 persoane din peste 20 de asociatii patronale si profesionale implicate si a peste 150 de persoane din partea mediului de afaceri si prin intermediul e-newsletter urilor transmise partenerilor si mediului de afaceri aproximativ 3000 de persoane direct interesate de dezvoltarea afacerilor in sectorul solar. Promovarea modelelor de buna practica si a experientei de succes din alte tari, ale legislatiei si politicilor de promovare a performantei energetice a cladirilor in directa corelare cu promovarea energiilor regenerabile, avand in vedere calitatea instalatiilor, a pregatirii personalului si a formarii specialistilor, informeaza Tehnicainstalatiilor.

Asteptarile Conferintei
Realizarea de planuri care sa vizeze asigurarea rolului exemplar al cladirilor publice la nivel national, regional si local. Promovarea tehnologiilor de producere a energiei pentru cladiri utilizand mixturile energetice din surse regenerabile de energie – impreuna cu autoritatile si cu mediul de afaceri implicat.

Sursa: Tehnicainstalatiilor

Entry filed under: Evenimente, Uncategorized. Tags: , , , , , , , , , , , .

Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor mai plati impozit Investigatii privind infiintarea Electra si Hidroenergetica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

aprilie 2010
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d blogeri au apreciat: