Investigatii privind infiintarea Electra si Hidroenergetica

aprilie 26, 2010 at 5:49 pm Lasă un comentariu

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind infiintarea celor doua companii energetice nationale, Electra si Hidroenergetica, pentru a evalua impactul acestei operatiuni asupra pietelor afectate.

„Vrem sa analizam compatibilitatea celor doua companii cu un mediu concurential normal, avand in vedere ca in urma restructurarii sectorului de productie a energiei exista premisele crearii sau consolidarii unor pozitii dominante. De asemenea, functionarea noilor structuri poate duce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe piata comercializarii si furnizarii de energie electrica”, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, potrivit Mediafax.

Autoritatea pentru Concurenta va lua o decizie cu privire la infiintarea celor doua companii in cel mult cinci luni de la data la care notificarile au devenit efective.

Electra va fi formata prin fuziunea Complexurilor energetice Rovinari, Turceni si Craiova, cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Nuclearelectrica, Hidroserv Ramicu Valcea si cu sucursalele Hidroelectrica din Ramnicu Valcea, Sibiu si Targu Jiu, informeaza Mediafax.

Hidroenergetica va cuprinde sucursalele Hidroelectrica din Bistrita, Buzau, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Cluj, Oradea, Sebes, Slatina si Caransebes, precum si filialele Hidroserv Bistrita, Curtea de Arges, Sebes, Hateg, Cluj, Portile de Fier si Slatina.

Din Hidroenergetica vor mai face parte Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, Compania Nationala a Huilei, termocentrala Paroseni si sucursala Termoserv Paroseni din Termoelectrica.

CH Hidroenergetica va avea ca obiect principal de activitate producerea de energie electrica, urmand a desfasura si activitati de furnizare de energie electrica, producere, transport, distributie si furnizare de energie termica si exploatare a minelor de huila, potrivit Mediafax.

Guvernul vrea sa infiinteze Electra si Hidroenergetica pana la 1 iulie.

Sursa: Mediafax

Entry filed under: Energie, Energie electrica, Uncategorized. Tags: , , , , , , , , , , , , .

SOLAR business opportunity 13 Mai 2010, 10:00-18:00 ROMEXPO, Sala Nicolae TITULESCU Producatorii de energie verde vor avea facturi mai mici de plata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

aprilie 2010
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d blogeri au apreciat: