Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor mai plati impozit

aprilie 23, 2010 at 5:08 pm Lasă un comentariu

Timisorenii care vor folosi energia solara pentru a-si incalzi casele dar si pentru a beneficia de apa calda nu vor mai trebui, de anul acesta, sa plateasca impozit pe locuinte.

„Din acest an, contribuabilii persoane fizice beneficiaza de scutire in proportie de 100% de la plata impozitului pe cladire datorat pentru locuinta de domiciliu pentru 2010, in cazul in care monteaza si pun in functiune instalatii cu panouri solare pentru incalzirea apei calde menajere si/sau incalzirii locuintelor ori panouri fotovoltaice pentru producerea/stocarea energiei electrice”, a precizat dl viceprimar Adrian Orza, potrivit Agenda.

Acesta a subliniat ca se va solicita autorizatie de construire pentru imobilele care fac parte din categoria monument istoric/ansamblu/sit/zona de protectie. Nu se acorda aceasta facilitate beneficiarilor Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala sau alte sisteme, finantate de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Cei care solicita scutirea trebuie sa depuna la Serviciul Protectia Mediului din cadrul Directiei de Mediu a Primariei o serie de documente justificative. In Timisoara exista mai multe firme care comercializeaza sisteme de energii neconventionale, potrivit Agenda.

Informativ, costul unui sistem format din panou cu boiler atasat, care asigura apa calda pe tot parcursul anului pleaca de la 900 de euro. In cazul in care locatarii doresc sa produca si caldura cu astfel de sisteme, pretul creste.

Sursa: Agenda

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , , , , , , , , , , , , , .

Primele 70 de turbine eoliene de la Fantanele sunt ridicate SOLAR business opportunity 13 Mai 2010, 10:00-18:00 ROMEXPO, Sala Nicolae TITULESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

aprilie 2010
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d blogeri au apreciat: