Mirajul Orientului pentru companiile romanesti de automatizari industriale

aprilie 21, 2010 at 3:34 pm Lasă un comentariu

In contextul in care investitiile si proiectele in industria energetica romaneasca stagneaza, furnizorii romani de echipamente si servicii in petrol si gaze sunt interesati sa se extinda si sa obtina contracte in tarile petrolifere.

Specialistii estimeaza ca, in ciuda recesiunii economice recente, consumul mondial de produse petroliere si petrochimice va creste cu o rata media anuala de cca 1,6%  pana in 2030. Cresterea mondiala este concentrata in Extremul Orient (cca. 50 % din cresterea totala), rata medie anuala de crestere fiind de cca. 3 %. In Orientul Mijlociu, capacitatile existente de obtinere a produselor petrochimice sunt foarte mari, in special in Arabia Saudita si tarile din Golf.

„Noi suntem prezenti pe plan extern din anul 2000, odata cu contractarea unui prim proiect in Siria. Ulterior am executat lucrari si am livrat echipamente in Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria dar mai ales in Kazakstan, unde am livrat sisteme de automatizare pentru doua statii mari de prelucrare gaze.”, spune Ion Andronache, presedintele Syscom 18, unul dintre liderii nationali in domeniul de automatizari industriale si sistemelor de masura.

„Am investit mult in ultimii 5-6 ani in promovarea firmei noastre in Orientul Mijlociu, participand la multe expozitii, organizand seminarii de prezentare si vizitand foarte multi potentiali clienti. Ne-am prezentat ca un integrator de sistem si furnizor de sisteme la cheie, un mare avantaj tinand cont de faptul ca majoritatea companiilor doresc sa lucreze cu o singura companie care sa asigure proiectarea, livrarea echipamentelor, elaborare software, integrarea in sistem si punerea in functiune. In plus, avem o serie de avantaje fata de concurentii straini prin oferirea de echipamente si servicii de calitate la preturi mai bune decat ale multinationalelor.”, continua presedintele Syscom 18.

Compania romaneasca Syscom 18 a finalizat la sfarsitul anului trecut, in consortiu cu GASSO, o companie spaniola, modernizarea unui nou terminal petrolier in portul Aqaba din Iordania. Proiectul a inceput in mai 2009 si a presupus livrarea, integrarea si punerea in functiune a pompelor, instrumentatiei, sistemului de gestiune rezervoare, a skidurilor de masura si a sistemului de comanda si control. „Se stie ca Iordania aproape ca nu dispune deloc de resurse energetice si nici de de conducte pentru transportul petrolului. Importul de petrol se realizeaza prin portul Aqaba. Asadar modernizarea depozitului de carburanti a constituit un proiect extrem de important si necesar. Iar pentru noi a reprezentat o <<carte de vizita>> valoroasa.”, declara Ion Andronache.

Totadata compania romaneasca a livrat in Iran schiduri fiscale pentru produse petroliere. Skidurile sunt volumetrice, pentru rampe de incarcare auto, acestea fiind asamblate si verificate metrologic in hala de productie a companiei Syscom 18, din localitatea Dudu.

In 2009 Syscom 18 a inregistrat la export un procent de 10% din cifra de afaceri. „Exportul va ramane o prioritate pentru noi – tintim un volum de export de cca 30% din cifra de afaceri.”, declara Ion Andronache.

Entry filed under: Automatizari. Tags: , , , , , , , , , , .

Record de energie eoliana in SUA in 2009 Energobit a semnat un contract de parteneriat cu OMW Petrom

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

aprilie 2010
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d blogeri au apreciat: