General Electric investeste in energie eoliana

aprilie 1, 2010 at 1:22 pm Lasă un comentariu

GE investeste aproape 340 milioane euro in sectorul energiei eoliene offshore, in dezvoltarea sau extinderea unitatilor sale de productie, inginerie si service pentru turbine eoliene din patru tari europene: Marea Britanie, Norvegia, Suedia si Germania.

„Sectorul eolian offshore va juca un rol vital, avand in vedere cererea globala in crestere pentru energie regenerabila, si va avea un viitor stralucit aici, in Europa. Aceste investitii ne vor permite sa ajutam la valorificarea vastelor resurse eoliene offshore intacte ale Europei, creand in acelasi timp noi locuri de munca atat pentru GE, cat si pentru furnizorii nostri”, a declarat presedintele si directorul general executiv al GE International, Ferdinando (Nani) Beccalli-Falco, citeaza Wall-street.

In centrul planurilor GE de extindere europeana se afla dezvoltarea turbinei eoliene de ultima generatie cu putere de 4 MW, conceputa special pentru proiectele offshore.

Fiind considerata cea mai mare turbina eoliana din portofoliul companiei, aceasta va incorpora tehnologii avansate de actionare si control obtinute prin achizitia de catre GE a companiei ScanWind. Turbina eoliana de 4 MW va beneficia de tehnologia GE, care elimina necesitatea folosirii cutiilor de viteze, scrie Wall-street.

De asemenea, Asociatia Europeana pentru Energie Eoliana estimeaza ca sectorul eolian offshore din Europa va creste cu peste 70% in 2010.

Totodata, previziunile arata o crestere continua si in urmatorii ani. Daca se finalizeaza toate proiectele eoliene offshore aflate in prezent in dezvoltare, acestea ar putea produce 10% din electricitatea totala a Uniunii Europene, eliminand in acelasi timp 200 de milioane de tone de emisii de dioxid de carbon in fiecare an.

In general, se estimeaza ca vantul de coasta aduce o contributie majora la sustinerea obiectivului Uniunii Europene ca pana in 2020, 20% din energia utilizata in cadrul UE sa fie produsa din resurse regenerabile.

GE intentioneaza totodata sa-si stabileasca unitatea de productie a turbinelor eoliene offshore in Marea Britanie, unde amplasa si departamentul de inginerie si service-ului si de unde va selecta parteneri si furnizori de piloni, palete, nacele si alte componente.

Planul se va realiza in urma unei investitii de pana la 110 milioane euro si ar putea determina crearea a circa 2.000 de locuri de munca pana in 2020. Aceasta investitie vine dupa succesul initiativelor Marii Britanii in domeniul infrastructurii, care au avut drept scop sustinerea dezvoltarii de energie regenerabila in Marea Britanie, informeaza Wall-street.
Sursa: Wall-street

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , , , , , , , , , , , .

Criza de specialisti in domeniul automatizarilor industriale Investitie de 10 mil. euro intr-o centrala eoliana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

aprilie 2010
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d blogeri au apreciat: