UE ofera companiilor romanesti bani pentru energie verde

martie 30, 2010 at 12:24 pm Lasă un comentariu

Persoanele juridice publice sau private din Romania pot obtine finantare in valoare totala de circa 56 de milioane de euro pentru proiecte in domeniul energiei inteligente, termenul limita de depunere a acestora fiind 24 iunie 2010. 

Companiile private sau publice sunt invitate sa prezinte propuneri de proiecte pentru a beneficia de finantare din bugetul Uniunii Europene in cadrul programului „Energie Inteligenta Europa II”, informeaza Green-report.

Invitatia este lansata ca urmare a noului apel de finantare aferent anului 2010 lansat recent de Comisia Europeana, precizeaza DAE, adaugand ca programul dispune de o suma totala de aproximativ 56 de milioane de euro, iar conditiile de finantare prevad acordarea a pana la 75% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiecte. Data limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 24 iunie 2010, iar durata maxima a unui proiect este de maximum 3 ani.

Programul „Energie Inteligenta Europa” ofera finantare pentru proiecte ce vizeaza crearea si diseminarea de expertiza, competenta si metode; schimburi de experienta; dezvoltarea pietei; propuneri de politici energetice; sensibilizarea opiniei publice si furnizarea de informatii; educatie si formare, potrivit Green-report.

Acest program nu ofera finantare pentru proiecte concrete de cercetare si dezvoltare tehnologica in domeniul eficientei energetice si a energiilor regenerabile. Nu beneficiaza de finantare nici investitiile industriale sau proiectele demonstrative.

Pentru anul 2010 prioritatile si tipurile de actiuni avute in vedere sunt urmatoarele: SAVE – Eficienta energetica si utilizarea rationala a energiei, ALTENER – Resurse noi si regenerabile de energie, STEER – Energia in transport, care urmareste promovarea eficientei energetice si utilizarea de surse regenerabile in transport, si Initiative integrate, informeaza Green-report.

Proiectele care beneficiaza de un buget total mai mic de 500.000 de euro sau mai mare de 2,5 milioane de euro sunt considerate exceptii, in conditiile in care majoritatea se situeaza in jurul valorii de 1 milion de euro. Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie sa implice organizatii partenere din trei state eligibile diferite. De asemenea, ele trebuie sa aiba obiective clare, impact puternic si sa aduca valoare adaugata europeana.

Sursa: Green-report

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , , , , , , , , , , .

Vom ramane fara energie nucleara!!! Ministerul Economiei vrea sa infiinteze un institut de cercetare in energie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

martie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

%d blogeri au apreciat: