Prognoze pozitive pentru Bosch

martie 30, 2010 at 12:28 pm Lasă un comentariu

Recesiunea a avut un impact puternic asupra afacerilor holdingului Robert Bosch (Germania), cifrele preliminare indicand o depreciere de 16% a vanzarilor la nivel de grup, pana la o valoare de 38 miliarde euro.

„Urmatoarele 12 luni vor fi, de asemenea, dificile pentru companie, cu toate ca sunt vizibile anumite semnale de redresare economica. Estimam ca vom putea recupera, in 2010, pana la jumatate din pierderile inregistrate la sfarsitul lui 2009”, a declarat Franz Fehrenbach, presedinte al concernului, potrivit Agendaconstructiilor.

Reducerea cererii din industria auto a fost reflectata si in activitatea sectorului de tehnologii specifice din cadrul Robert Bosch. Astfel, livrarile din domeniu au insumat 21,7 miliarde euro, in scadere cu 18% fata de anul anterior. Cu toate acestea, a fost sesizata o crestere a activitatii incepand cu a doua jumatate a anului trecut, tendinta care ar putea continua si in 2010. Mai mult, in raport cu majorarea de pe pietele in curs de dezvoltare din Asia (in special, India si China), productia de autovehicule din America de Nord va recupera din avantaj. Prognoze pozitive sunt realizate si pentru zona europeana, scrie Agendaconstructiilor.

In ceea ce priveste segmentul de tehnologii industriale, vanzarile aferente s-au depreciat cu 24% in 2009, pana la valoarea de 5,1 miliarde euro. Pentru anul in curs este previzionata o redresare lenta a afacerilor din domeniu. Oportunitati vor aparea – conform reprezentantilor Bosch – si in domeniile de tehnologii pentru constructii de cladiri, precum si in sectorul bunurilor de larg consum (care nu a fost afectat foarte grav de recesiune). In anul fiscal 2009, vanzarile pentru aceste domenii au insumat 11,3 miliarde euro, cu 5% mai putin decat cele din 2008. In scopul de a limita pierderile si pentru a asigura propria stabilitate financiara, Bosch a reactionat la scaderea dramatica a livrarilor, implementand masuri riguroase de reducere a costurilor.

Sursa: Agendaconstructiilor

Entry filed under: Echipamente Electrice, Energie. Tags: , , , , , , , , , , , .

Ministerul Economiei vrea sa infiinteze un institut de cercetare in energie Criza de specialisti in domeniul automatizarilor industriale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

martie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

%d blogeri au apreciat: