Sfaturi de la nemti despre energie verde

martie 5, 2010 at 7:33 pm Lasă un comentariu

Trei specialisti in domeniul energiei eoliene au participat la Alba Iulia la prezentarii strategiei Regiunii de Dezvoltare Centru in domeniul energiei regenerabile. 

Conform acestora, judetul Alba are potential crescut in ceea ce priveste obtinerea de energie regenerabila din deseuri lemnoase, scrie Adevarul.

„Strategia Regiunii Centru pentru utilizarea resurselor regenerabile de energie“, primul document de acest gen elaborat la nivelul unei Regiuni de Dezvoltare din Romania, a fost prezentat azi. La prezentare au participat si trei specialisti in energie eoliana din landul german Brandenburg, parteneri in implementarea proiectului, informeaza Adevarul.

Strategia de utilizare a resurselor energetice „verzi“ a fost realizata pe baza unei analize a situatiei energetice din cele sase judete ale Regiunii Centru – Alba, Sibiu, Brasov, Mures, Harghita, Covasna – fiind luate in calcul potentialul resurselor energetice, consumul si productia de energie precum si alti factori.

Anul trecut a fost instalat, in apropiere de Alba Iulia, un stalp pe care au fost montati senzori pentru determinarea potentialului eolian si solar din zona. Astfel de stalpi au fost amplasati si in alte zone din Regiunea Centru. Pe baza datelor obtinute pana la acest moment s-a ajuns la concluzia ca judetul Alba are potential crescut pe obtinerea de energie regenerabila din biomasa (deseuri lemnoase), iar judetul Brasov are potential eolian crescut, potrivit Adevarul.

„S-au stabilit obiectivele generale si specifice si s-a urmarit identificarea si diversificarea surselor de finantare pentru activitatea de producere si utilizare a energiilor regenerabile“, a explicat Mihai Pocanschi, directorul departamentului de Politici Regionale din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Centru. Reprezentantii ADR Centru au punctat cateva dintre obiectivele importante printre care si stimularea alimentarii cu energie regenerabila a comunelor izolate.

„Atat  in judetul Alba, cat si in alte judete din regiune exista comunitati izolate. Noi am analizat potentialul energetic regenerabil pe suprafete mai mari, dar nu si pe suprafete mai restranse, pentru ca ne-au lipsit fondurile. Este posibil sa existe surse de energie verde pe spatii restranse, care ar putea fi folosite de localitatile mici“, a explicat Pocanschi.

Sursa: Adevarul

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , , , .

Clujenii vor fi alimentati exclusiv cu energie solara Pentru Siemens businessul din energie ramane cel mai stabil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

martie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

%d blogeri au apreciat: