Pentru Siemens businessul din energie ramane cel mai stabil

martie 5, 2010 at 7:38 pm Lasă un comentariu

Siemens Romania, companie cu activitati in sectorul energetic, sanatate, transporturi si IT, si-a bugetat in acest an afaceri de 260 de milioane de euro, la fel ca si in 2009, potrivit reprezentantilor companiei. 

In 2009 Siemens a raportat o scadere de 17% a veniturilor, de la mai mult de 320 de milioane de euro, potrivit Ziarul financiar.

„Diferenta nu este data de businessul nostru de zi cu zi, ci de proiectele mari, care au fost mai putine. In 2010 cel mai stabil business va fi cel din energie, unde se mai investeste in modernizari, si sunt atat proiecte private, cat si publice”, a explicat Cristian Secosan, directorul general al companiei Siemens in Romania. El a adaugat ca in 2009 activitatile de productie din cele patru centre locale au generat exporturi in valoare de 50 de milioane de euro, integrate in rezultatele financiare.

Secosan a venit la conducerea companiei la jumatatea anului trecut de pe pozitia de director general la E.ON Moldova. Cele mai multe proiecte ale companiei au fost derulate in sectorul de energie, unde activitatea principala a fost constructia de statii sau substatii electrice, pentru Transelectrica, in localitatea Stuparei, pentru producatorul de mobila Egger la Radauti sau pentru centrala electrica de la Petrobrazi, informeaza Ziarul financiar.

Pentru Electrica, Siemens a construit anul trecut o statie electrica in valoare de 3 milioane de euro pentru alimentarea parcului industrial Dej, o alta unitate pentru parcul industrial Ploiesti, alte doua unitati in Sfantu Gheorghe si Bucuresti Sud. „Toata lumea spune ca in piata nu se gasesc finantari. Toate aceste proiecte au fost insa realizate prin credit furnizor, Siemens asigurand si finantarea, si constructia. Putem sa ne ocupam si de acest lucru”, a declarat Secosan. Tot in 2009 Siemens a finalizat si centrala de cogenerare din vestul capitalei, cu o valoare de 135 de milioane de euro si o putere instalata de 190 MW.

Reprezentantii companiei au declarat ca in sectorul energetic au in derulare in prezent 10 proiecte, iar in strategia Siemens intra cat mai multe contracte in segmentul energiei regenerabile. Unul dintre cele mai importante proiecte la care a lucrat Siemens este cel al gigantului energetic CEZ in localitatea Fantanele, unde vor fi instalate pana la 139 de turbine eoliene. Aici Siemens a construit 3 substatii electrice in colaborare cu EnergoBit, scrie Ziarul financiar.

„Pe piata locala exista interes si pentru proiecte eoliene offshore, dar legislatia actuala nu stabileste inca distanta fata de tarm la care se pot amplasa turbinele. In plus platforma continentala este foarte ingusta”, a declarat Petru Ruset, directorul diviziei de energie a Siemens.

El a specificat ca in mod normal morile de vant se amplaseaza la 100 – 200 de metri fata de tarm, iar costurile medii de constructie sunt cu 30% mai mari decat pentru centralele eoliene on-shore. Diferenta principala consta in puterea instalata a unei centrale care ajunge la 3,6 MW pe mare si la 2,3 MW pe uscat.

Reprezentantii companiei au declarat ca in 2009 costurile operationale au fost reduse cu 10% prin negocierea chiriilor, reducerea numarului de automobile din flota, dar si prin micsorarea bugetului de calatorii sau de marketing, potrivit Ziarul financiar.

„Mai aveam un sediu, pentru IT, pe Lipscani. Acum suntem toti intr-un singur loc. Am redus si calatoriile, flota, am inceput sa cumparam Dacii”, a spus Secosan, care a precizat ca nu a redus numarului angajatilor, care a ramas constant la 2.100 de oameni. „Speram sa mentinem si in 2010 numarul de angajati”, a spus Joachim Wiesner, directorul financiar al Siemens. El a adaugat ca in 2009 nu au mai fost realizate investitii importante, iar pentru anul in curs nu sunt programate preluari.

„Asteptam sa vedem cum evolueaza proiectele din transport si energie. Anul trecut nu am preluat nicio companie, dar am avut de integrat divizia IT, cu 300 de oameni. Poate in 2011 ne vom orienta iar catre investitii locale”, a spus Wiesner.

Afacerile Siemens in Romania

•Productie: 4 fabrici, din care trei in Sibiu si una in Timisoara, la Buzias, cu exporturi de 50 de milioane de euro in 2009
•Servicii IT si administrare retele in Timisoara: 200 de angajati
•Dezvoltare de software in Brasov: 470 de oameni care lucreaza in proiecte pentru Baumax, ANOFM, Ministerul de Finante si Petrom
•Siemens SRL: 900 de angajati in trei departamente principale: Energie, Industrie, Echipamente medicale
•Transporturi: instalarea unei linii de sortare de colete pentru Fan Curier, vanzari de locomotive catre Cargo Trans, mentenenanta si modernizari Metrorex
•Parteneriat cu Astra Vagoane Arad pentru constructia de tramvaie pentru piata locala si regionala

Sursa: Ziarul financiar

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: , , , , .

Sfaturi de la nemti despre energie verde Diminuare cu 14,9% a vanzarilor pentru LEGRAND

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

martie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

%d blogeri au apreciat: