Emerson estimeaza o cifra de afaceri de 21,5 mld USD pentru 2010

februarie 19, 2010 at 6:16 pm Un comentariu

Concernul Emerson, specializat in fabricatia unei game diverse de inalte tehnologii industriale, avand sediul central in localitatea St. Louis – SUA, a comunicat rezultatele financiare aferente intervalului octombrie – decembrie 2009.

Conform documentelor oficiale, vanzarile in perioada mentionata au fost de 5 miliarde USD, in scadere cu 7% comparativ cu anul anterior. Analiza pe segmente de activitate indica scaderi de 9% in ceea ce priveste managementul de procese, de 21% in sectorul de automatizari industriale, de 5% in domeniul de retele electrice si de 5% pentru scule. Singura crestere a fost consemnata pe segmentul tehnologiilor de climatizare. Dat fiind faptul ca presiunile economice sunt, in continuare, destul de mari, reprezentantii grupului considera ca acest nivel este satisfacator pentru inceputul unui nou an fiscal, scrie Agendaconstructiilor.

Imbunatatirea ratei profitului demonstreaza ca masurile aplicate au fost corecte. In continuare, pentru a se reusi depasirea cu succes a crizei, Emerson se va focaliza pe accelerarea programelor de lansare a noilor produse, concomitent cu efectuarea de investitii in economiile statelor aflate in curs de dezvoltare si derularea unor programe strategice de achizitii atat pe pietele traditionale, cat si in zonele adiacente acestora. In termeni financiari, pentru 2010 se estimeaza un impact negativ asupra rezultatelor de 3% – 6%, exercitat de achizitia companiei Avocent, potrivit Agendaconstructiilor.

Efectul va fi oarecum compensat de castigurile din diferentele de curs valutar si, mai ales, de impactul pozitiv al noilor tehnologii asupra productivitatii. In consecinta, pentru exercitiul financiar curent se estimeaza realizarea unei cifre de afaceri cuprinse intre 20,9 miliarde USD si 21,5 miliarde USD. Echipamentele de prelucrare a tevilor marca Ridgid, promovate de Emerson, sunt disponibile in Romania prin intermediul firmei RET Utilaje, din Bucuresti.

Sursa: Agendaconstructiilor

Entry filed under: Automatizari. Tags: , , , .

Cat castiga directorii companiilor din energie aflate in proprietatea statului? Conducerea Nuclearelectrica si Videanu se intalnesc cu Sarkozy, intre 8-10 martie

Un comentariu Add your own

 • 1. Automatizari industriale  |  februarie 22, 2010 la 10:58 am

  Prima companie romaneasca cu certificare MID pentru skidurile fiscale de masura

  Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul automatizarilor industriale, este prima firma din Romania care a primit recent certificarea MID (Measurement Instruments Directive) pentru sistemele sale fiscale de masura lichide, altele decat apa. Certificatul a fost emis de organismul notificat CMI (Institutul de Metrologie din Cehia) si confirma pozitia companiei drept cel mai mare producator roman de skiduri fiscale. Syscom 18 va putea astfel sa vanda sistemele pe care le produce in interiorul Uniunii Europene.
  In ultimii 5 ani Syscom 18 a produs cca 150 de skiduri atat pentru piata din Romania, cat si pentru Kazakhstan, Iordania, Iran si Libia. Toate skidurile fiscale produse anterior au fost aprobate de BRML (Biroul Roman de Metrologie Legala), Syscom 18 avand de asemenea autorizatia de a le instala, calibra si sigila.
  „Obtinerea certificarii este un pas important pentru Syscom 18. O recunoastere a competentei tehnice si o parte din strategia noastra de dezvoltare a firmei. Obiectivele noastre urmaresc castigarea unei pozitii importante pe piata de automatizari si sisteme de masura cu precadere in Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Asia Centrala.”, declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

februarie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

%d blogeri au apreciat: