Amplicatorul si atenuatorul programabil PXI extind portofoliul National Instruments pentru testare de RF si microunde

februarie 12, 2010 at 5:56 pm Lasă un comentariu

Noile instrumente modulare imbunatatesc calitatea semnalului, caracteristicile de zgomot si control de putere pentru analizoarele si generatoarele vectoriale de semnal.

National Instruments (simbol Nasdaq: NATI) si-a extins linia de produse de testare automatizata cu doua noi module de conditionare a semnalelor RF si microunde ce sporesc precizia de masurare si flexibilitatea sistemelor de testare bazate pe platforma PXI. In aplicatii precum modelarea degradarii in propagarea semnalului RF, masurarea intensitatii campului si testarea receptorilor, inginerii pot combina noul atenuator RF programabil NI PXI-5695 cu domeniu de frecvente pana la 8 GHz cu un generator de semnal vectorial (VSG) pentru a imbunatati calitatea semnalului RF la un nivel redus de putere. De asemenea, preamplificatorul programabil RF NI PXI-5691 de 8 GHz, care functioneaza ca un amplificator de putere, se poate integra cu un generator de semnal vectorial(VSG) pentru a spori puterea maxima, si cu un analizor de semnal vectorial (VSA), pentru a masura semnalele de intensitate scazuta.

„Controlul precis al nivelurilor de putere RF reprezinta pentru noi o cerinta critica in testarea sensibilitatii receptorului”, a declarat Jeff May, inginer de test la Itron, lider in furnizarea de masuratori inteligente, si pionier in tehnologia de retea inteligenta Smart Grid. „Noul atenuator programabil de la NI, ne ofera gradul de precizie necesar pentru a controla cu acuratete nivelurile de putere a stimulilor in testerele noastre PXI de productie, acesta fiind un beneficiu important care ne ajuta sa mentinem atat gradul de calitate, cat si de eficienta, in procesele de testare pe care le efectuam.”


PXI-5695 este un atenuator programabil RF cu doua canale, pentru semnale cu frecvente de la 50 MHz-pana la-8 GHz, cu o cale de atenuare fixa si una pentru atenuare programabila. Modulul asigura o abordare integrata a ajustarilor de putere RF si in multe cazuri poate inlocui retelele de comutare la atenuator, in testerele RF de productie. Inginerii pot integra modulul PXI-5695 cu generatoare de semnal RF, precum generatorul de semnal vectorial NI PXIe-5673 de 6.6 GHz, pentru a controla cu precizie puterea semnalului, oferind pana la 60 dB atenuare si un raport de unda stationara (VSWR) de 1.3:1. Acest nivel de control sporeste in mod semnificativ domeniul dinamic al unui generator de semnal vectorial (VSG) si este determinant pentru obtinerea de masuratori precise ale sensibilitatii receptorului.

Contact

SC National Instruments Romania SRL
B-dul Corneliu Coposu, nr. 167A, et.I, Cluj Napoca, CP 400228
Tel.: 0800 894 308
E-mail: ni.romania@ni.com
www.ni.com/romania

Entry filed under: Automatizari, Echipamente Electrice. Tags: .

Turbine eoliene in Faurei NT01 – Tester functional de circuite bazat pe instrumente virtuale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

februarie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

%d blogeri au apreciat: