Electrica doreste afaceri de 5 mld. lei in 2010

februarie 8, 2010 at 7:14 pm Lasă un comentariu

Cifra de afaceri si profitul brut ale furnizorului si distribuitorului de energie electrica Electrica SA au scazut anul trecut cu 35%, la 4,9 miliarde lei, si respectiv cu 33%, la 1 miliard lei.

In 2008, rezultatul brut realizat a fost de circa 1,5 miliarde lei, iar cifra de afaceri de 7,6 miliarde lei, scrie Wall-street.

„Rezultatele financiare din 2008 au fost influentate de fondurile obtinute in urma finalizarii procesului de privatizare a Filialei de Distributie si Furnizare Muntenia Sud”, spun reprezentantii Electrica, citati de NewsIn.

De asemenea, potrivit acestora, rezultatul brut preliminat a se realiza in 2010, la nivelul grupului Electrica (Aparat Central si cele sapte filiale: trei de furnizare, trei de distributie si o filiala de intretinere si servicii energetice), este de aproximativ 0,1 miliarde lei, iar cifra de afaceri de circa 5 miliarde lei, informeaza Wall-street.

Electrica SA si-a propus pentru 2010 investitii de circa 100 milioane euro, in reteaua electrica a celor trei filiale, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, precum si in productia de electricitate din surse eoliene.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, compania deserveste aproximativ 5 milioane clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Sursa: Wall-street

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: .

Cat trebuie sa platim pentru un certificat energetic? Curs gratuit -Casa inteligenta – solutia Gewiss- organizat de AREL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

februarie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

%d blogeri au apreciat: