National Instruments introduce pe piata Platforma WSN (retele de senzori wireless)

februarie 2, 2010 at 1:41 pm Lasă un comentariu

Noi noduri de masurare wireless, mai sigure si cu un consum redus de energie; NI LabVIEW ofera platforma ideala pentru aplicatiile de control de la distranta.

National Instruments a anuntat astazi lansarea platformei (WSN) NI wireless sensor network, o solutie completa de control de la distanta, compusa din mediul de programare grafica NI LabVIEW si noile noduri de masurare wireless imbunatatite, cu un consum de energie redus. Adoptarea tehnologiei wireless pentru aplicatiile de control la distanta este in crestere si totusi, inginerii si oamenii de stiinta se straduiesc sa gaseasca o solutie integrata care sa asigure o masurare de calitate conform cerintelor, o administrare a consumului de energie si o platforma hardware solida pentru actiuni de control de la distanta pe temen lung. Platforma NI WSN beneficiaza de calitatea National Instruments de lider de peste 30 de ani a sistemelor de achizitie de date, pentru a oferi o solutie usor de utilizat care asigura un grad inalt de calitate datelor masurate, posibilitatea de a administra consumul de energie si de a personaliza modulul wireless pentru functii suplimentare. Un diferentiator cheie al platformei este software-ul LabVIEW, care se integraza perfect cu noile noduri de masurare pentru utilizare in medii industriale NI WSN, alimentate cu baterii, pentru aplicatii industriale care pot fi implementate in conditii aspre pentru perioade de timp indelungate.

Inginerii si oamenii de stiinta din intreaga lume adopta tehnologia wireless pentru a raspunde provocarilor aplicatiilor de masurare distribuite si portabile, cum ar fi controlul integritatii structurilor si monitorizarea mediului, atunci cand cablarea este dificila sau extrem de costisitoare. Alaturi de flexibilitatea asigurata de LabVIEW, platforma NI WSN simplifica si accelereaza dezvoltarea acestor aplicatii prin furnizarea unui mediu de programare “drag-and-drop” pentru configurarea sistemelor wireless, extragerea datelor masurate, efectuarea analizei si afisarea datelor. LabVIEW ofera de asemenea interfata web pentru a interactiona de la distanta cu sistemele wireless.

”Platforma NI WSN permite o utilizare simpla, necesara pentru configurarea si implementarea rapida a senzorilor wireless intr-o gama larga de aplicatii”, a declarat Dr. William Kaiser, Director al laboratorului de cercetare “Actuated, Sensing, Coordinated and Embedded Networked Technologies” din cadrul Universitatii California, Los Angeles . “Centrul pentru Sisteme Incorporate in Retea din cadrul UCLA implementeaza activ senzorii NI WSN intr-o parcare a Centrului Medical Ronald Reagan” pentru a-i ajuta pe pacienti si familiile lor sa identifice locurile de parcare disponibile si pentru a cerceta alternative de comunicare proactiva cu navetistii asupra disponibilitatii locurilor de parcare din campus. Utilizarea tehnologiei NI ne va permite sa imbunatatim si sa reducem traficul si emisiile suplimentare ale celor care cauta un loc de parcare”.

National Instruments lanseaza primele doua noduri WSN si intentioneaza sa extinda capacitatile de masurare ale platformei NI WSN. Nodurile de masurare wireless sunt alimentate de patru baterii AA pentru o perioada de pana la trei ani, fiind ideale pentru implementari pe termen lung. Nodul NI WSN-3202, cu patru canale analogice de intrare de ± 10 V si nodul NI WSN-3212 cu patru canale, termocuplu pe 24 de biti, au patru canale digitale I/O care pot fi configurate pentru intrare, sau iesiri “sinking” sau “sourcing”. Platforma include de asemenea, portul Ethernet NI WSN-9791, care este utilizat pentru a conecta nodurile de masurare la LabVIEW.

Dispozitivele wireless includ software-ul NI-WSN, care conecteaza dispozitivele NI wireless la software-ul LabVIEW, operand pe Microsoft Windows sau pe un controler ce ruleaza LabVIEW Real-Time. Software-ul NI-WSN are la baza tehnologia IEEE 802.15.4 si colecteaza datele masurate de la nodurile de masurare distribuite. Software-ul ofera de asemenea, posibilitati de mesh routing si de gestionare a consumului de energie de-a lungul retelei, facand posibila cresterea distantei de masurare, mentinand in acelasi timp, fiabilitatea retelei. In plus, LabVIEW asigura o integrare perfecta cu dispozitivele de masurare cu cablu si cu o gama larga de terte platforme cu retele de senzori wireless.

In timp ce nodurile de masurare sunt optimizate pentru un consum energetic scazut, pentru o functionare multi-anuala, cu resurse operationale limitate, LabVIEW ofera posibilitatea de a individualiza software-ul incorporat pe fiecare nod, utilizand modulul LabVIEW Wireless Sensor Network Module Pioneer. Logica de programare individualizata pe platformele traditionale cu retele de senzori wireless, necesita adesea expertiza in operarea sistemelor integrate si cunostinte generale de programare orientata pe eveniment. Utilizand programarea grafica intuitiva LabVIEW, inginerii si oamenii de stiinta pot programa cu usurinta nodurile pentru a extinde durata de viata a bateriei, pentru a efectua analize personalizate si pentru a reduce timpul in luarea deciziilor.

Cititorii pot accesa www.ni.com/wsn pentru a evalua tehnologia si pentru a achizitiona pachetul de instalare pentru platforma NI cu retele cu senzori fara fir. Pentru a vizualiza disponibilitatea produsulului in functie de tara, cititorii pot accesa www.ni.com/wirelesscertifications.

Despre National Instruments
National Instruments (www.ni.com) transforma modul in care inginerii si oamenii de stiinta proiecteaza, realizeaza prototipuri si implementeaza sisteme de masurare, automatizare si aplicatii integrate. NI ofera clientilor produse software gata de utilizare, precum NI LabVIEW si echipamente hardware modulare la costuri reduse, avand o baza de clienti care include peste 30.000 de companii in intreaga lume, din care, niciun client nu reprezinta mai mult de 3% din venituri si nicio ramura industriala nu reprezinta mai mult de 15%. Avand sediul central in Austin, Texas , NI are peste 5.000 de angajati si filiale in peste 40 de tari. In ultimii 10 ani, revista FORTUNE a desemnat NI drept unul dintre cei mai buni 100 de angajatori din Statele Unite ale Americii.

Contact

SC National Instruments SRL
B-dul Corneliu Coposu, nr. 167A, et.I, Cluj Napoca, CP 400228

Tel.: 0800 894 308

E-mail: ni.romania@ni.com
www.ni.com/romania

Entry filed under: Echipamente Electrice. Tags: , .

Enel a inceput constructia centralelor eoliene din Dobrogea Certificat Energetic/Certificat de Performanta Energetica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

februarie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

%d blogeri au apreciat: