Certificat Energetic/Certificat de Performanta Energetica

februarie 2, 2010 at 1:45 pm Lasă un comentariu

Potrivit legii Legii nr. 372/2005 orice cladire oferita spre vanzare sau inchiriere va trebui sa fie insotita de un Certificat Energetic/Certificat de Performanta Energetica in baza unui audit energetic.

Ministerul Dezvoltarii, condus de Elena Udrea, a pregatit o ordonanta de urgenta prin care cere sa fie reintrodusa cat mai curand obligativitatea certificarii energetice a imobilelor de locuinte care fac obiectul unor tranzactii imobiliare. Acesta fusese amanat de guvernul Boc printr-o ordonanta emisa la finalul anului trecut, pana la inceputul lui 2011. Reprezentantii Comisiei Europene au declarat ca aceste certificate energetice sunt obligatorii, potrivit unei directive europene aflate inca in vigoare.

Legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor transpune integral in legislatia nationala prevederile Directivei europene privind performanta energetica a cladirilor. Legea prevede obligativitatea elaborarii certificatului de performanta energetica la cladirile nou construite si la cladirile care urmeaza a fi vandute sau inchiriate, astfel incat potentialul cumparator sau chirias sa fie informat asupra consumurilor energetice ale cladirii. Aceasta a fost adoptata in scopul instituirii masurilor de crestere a performantei energetice a cladirilor de locuit si a reducerii consumurilor energetice primare, avand ca efect imbunatatirea confortului termic din locuinte, reducerea costurilor de energie termica, concomitent cu diminuarea efectelor defavorabile asupra mediului.

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: , .

National Instruments introduce pe piata Platforma WSN (retele de senzori wireless) Intrerupatoare automate : ce trebuie sa stim despre ele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

februarie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

%d blogeri au apreciat: